Κάθε σαλάτα παρασκευάζεται με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως πρώτο πιάτο, είτε ως κύριο γεύμα ή μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί ως συνοδευτική.

Όπως και να καταναλωθεί πάντως, επειδή αποτελείται κυρίως από λαχανικά, θεωρείται ελαφριά και δεν περιέχει και πολλές θερμίδες.

Βέβαια, εκτός από τις απλές σαλάτες, υπάρχουν και οι… πιο περίεργες που περιέχουν αρκετές θερμίδες. Πώς γίνεται συνήθως αυτό; Είτε προσθέτοντας κάποιο είδος ντρέσινγκ σε αρκετά μεγάλη ποσότητα ή βάζοντας μαγιονέζα αντί για μια φυσιολογική ποσότητα ελαιόλαδου. Και φυσικά όταν τα βασικά υλικά δεν είναι μόνο τα λαχανικά αλλά επικρατούν μπέικον και τυριά.

Πολύ σημαντικές ποσότητες θερμίδων λαμβάνονται και από το ψωμί που βουτά κάποιος μέσα στη σαλάτα. Και φυσικά μια σαλάτα γίνεται περισσότερο παχυντική όταν προσθέτονται σε αυτήν ξηροί καρποί και ξερά φρούτα.

Γι’ αυτό και είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται απλά λαχανικά χωρίς πολλά πολλά ντρέσινγκ παρά να νομίζετε ότι η οποιαδήποτε σαλάτα δεν παχαίνει…