Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα κυτταρίτιδας και σημεία του σώματός σας είναι πιο «παχουλά» απ’ ό,τι θα θέλατε, πέραν της ειδικά προσαρμοσμένης διατροφής και εκγύμνασης, μπορείτε να δοκιμάσετε την εφαρμογή μιας σπιτικής μάσκας ειδικά για το σώμα.

Για την παρασκευή της, θα χρειαστείτε 20 ml από φυτικά λάδια που προέρχονται από λεβάντα, δεντρολίβανο, γεράνι, φύτρο σιταριού, πατσουλί και ακόμη από κουκούτσι σταφυλιού. Επίσης, προμηθευόμαστε αιθέρια έλαια λεβάντας, κυπαρισσιού, πεύκου.

Θερμαίνουμε τα λάδια σε κάποιο μαγειρικό σκεύος ώστε να αναμειχθούν καλύτερα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα δοχείο, προσθέτουμε 10 σταγόνες από τα αιθέρια έλαια. Ανακινούμε καλά το μπουκάλι ώστε να ανακατευτεί το μείγμα και η μάσκα είναι έτοιμη.

Τη χρησιμοποιούμε αφού έχουμε κάνει μπάνιο. Δεν έχουμε παρά να απλώσουμε μια μικρή ποσότητα στο δέρμα και να κάνουμε μαλάξεις με απαλές κινήσεις, σαν μασάζ. Η πιθανή αίσθηση «τραβήγματος» που μπορεί να προκαλέσει, είναι απόρροια της ευεργετικής δράσης της μάσκας.