Το σωστό μακιγιάζ και το καλαίσθητο ντύσιμο είναι απαραίτητα για να τραβήξουμε τα βλέμματα πάνω μας, ωστόσο το όλο εγχείρημα μπορεί να γίνει κομμάτια εάν τα μαλλιά μας δεν είναι περιποιημένα.

Πώς όμως μπορούμε να αποκτήσουμε υγιή και λαμπερά μαλλιά;

Ιδού μερικά tips που αν και πολύ απλά έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα:

1. Λουζόμαστε ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών μας: 2-3 φορές την εβδομάδα αν έχουμε λιπαρά μαλλιά, 1-2 φορές αν τα μαλλιά μας είναι κανονικά και 1 φορά την εβδομάδα αν είναι ξηρά.

2. Χτενιζόμαστε πρωί και βράδυ ώστε να φεύγουν οι νεκρές τρίχες και χρησιμοποιούμε πάντα πιρούνα και ποτέ βούρτσα προκειμένου να μην σπάνε οι τρίχες.

3. Δεν βάζουμε μαλακτική κρέμα στις ρίζες των μαλλιών.

4. Κάνουμε μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα. Υπάρχουν πολλές «συνταγές» για μάσκες με φυσικά υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα μας, όπως μέλι, αβγό ακόμα και… μαγιονέζα! Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά!

5. Καθαρίζουμε την ψαλίδα μια φορά τον μήνα. Έτσι διατηρούμε τα μαλλιά μας υγιή και δεν αναγκαζόμαστε αργότερα να τα κόβουμε πολύ και να χάνουμε μήκος.

6. Αποφεύγουμε τις βαφές.

7. Αποφεύγουμε να δένουμε τα μαλλιά, ειδικά όταν κοιμόμαστε.

8. Δεν χρησιμοποιούμε συνέχεια το ίδιο σαμπουάν.

Για την πιτυρίδα, την ξηροδερμία και άλλα προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής ζητούμε τη βοήθεια ειδικού και χρησιμοποιούμε ειδικά σαμπουάν.