Οι χαμηλές θερμοκρασίες κατά τους χειμερινούς μήνες όχι μόνο ανοίγουν την όρεξή σας, κάνοντας τη ζυγαριά σας να ανεβαίνει επικίνδυνα, αλλά κάνουν ακόμη το δέρμα σας να δείχνει αφυδατωμένο, ενώ πολλές φορές παρουσιάζει ερυθρότητα και εμφανίζονται και τα αντιαισθητικά… σπυράκια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν ορισμένες τροφές, που πρέπει να καταναλώνετε κατά τους χειμερινούς μήνες, έτσι ώστε το δέρμα σας να είναι όμορφο και λαμπερό και τα παραπανίσια κιλά να… αποτελέσουν παρελθόν.

Το γκρέιπφρουτ μπορεί να είναι κάπως πικρό και να μην αρέσει σε πολλούς περιέχει όμως στοιχεία, που σύμφωνα με νέα μελέτη, βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας και όψης του δέρματός σας. Το ίδιο κάνουν και οι ντομάτες, τα καρότα και οι κόκκινες πιπεριές.

Τα πράσινα φασολάκια περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, που βοηθούν στην συντήρηση του κολλαγόνου το όποιο βέβαια έχει άμεση σχέση με το δέρμα σας.

Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε αρκετό τσάι κι αυτό γιατί η καφεΐνη που περιέχει, σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον σκοτώνει τα νεκρά κύτταρα.

Ο τόνος επίσης είναι μία ακόμη τροφή που καλό θα ήταν να εντάξετε στη διατροφή σας. Είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία συντηρούν το κολλαγόνο, ενώ βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος.

Τέλος το σπανάκι, περιέχει λουτεΐνη, η οποία προστατεύει δέρμα από τη ζημιά που προκαλούν οι ακτίνες UV.