Όλες οι γυναίκες θέλουν να είναι όμορφες και να ακολουθούν τις τάσεις της μόδας ακόμα και όταν πηγαίνουν για μπάνιο. Οι ατελείωτες ώρες στα μαγαζιά για την επιλογή του πιο όμορφου μαγιό και του διλήμματος σαγιονάρας ή ψηλοτάκουνου, αποτελεί γεγονός. Όμως καλό είναι εκτός από την αισθητική να ενδιαφερόμαστε και για την ασφάλειά μας.

Το μαγιό

Όπως εξηγούν οι δερματολόγοι, η επιλογή του μαγιό θα πρέπει να γίνεται με προσοχή. «Και αυτό γιατί ένα συνθετικό μαγιό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις γυναίκες, καθώς τα συνθετικά υλικά αυξάνουν τον αριθμό των βακτηρίων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κολπίτιδες και φλεγμονές. Γι΄ αυτό και θα πρέπει να επιλέγονται βαμβακερά ή να αλλάζονται τα συνθετικά μαγιό αμέσως μετά τις βουτιές».

Επίσης ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται και στις μεταλλικές αγκράφες ή τα μεταλλικά κουμπιά που διακοσμούν τα μαγιό, καθώς ο ιδρώτας και η υψηλή θερμοκρασία του σώματος αυξάνουν την πιθανότητα να εκδηλωθεί δερματίτιδα, όπως σημειώνουν πολλοί δερματολόγοι.

Όσο για το μέγεθος του μαγιό, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι τα μικροσκοπικά μαγιό μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα, καθώς υπάρχουν γυναίκες που επιλέγουν τα μικροσκοπικά μαγιό, προκειμένου να μαυρίσουν καλύτερα. Αυτή, όμως, αποτελεί μια πρακτική που κάνει πιο εύκολη τη δημιουργία εγκαυμάτων στα σημεία που άλλοτε ήταν καλυμμένα και τώρα αποκαλύπτονται στον ήλιο.

Τα ρούχα

Επίσης, η συνήθεια του να φοράμε μικροσκοπικά καφτάνια στην παραλία, ενέχει πολλούς κινδύνους. Τις περισσότερες ώρες αρκετοί από εμάς βρισκόμαστε σε χώρους με δυνατό κλιματισμό και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποκτούμε νευραλγίες, πόνους στην πλάτη, τη μέση και τον αυχένα.

Προσοχή στα πόδια

Από την άλλη, τα παπούτσια δεν αρκεί να ικανοποιούν την αισθητική, θα πρέπει να πληρούν και ορισμένες προδιαγραφές. Συνήθως τα σανδάλια δεν είναι και τόσο ασφαλή, γιατί επιβαρύνουν τις αρθρώσεις και είναι ασταθή.

Ακόμη και η συχνή εναλλαγή ψηλοτάκουνων- φλατ παπουτσιών μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.  Στις βραδινές εξόδους συνήθως οι γυναίκες φορούν ψηλοτάκουνα και τις υπόλοιπες ώρες φλατ παπούτσια, με αποτέλεσμα οι απότομες αλλαγές επιβαρύνουν τους μυς του ποδιού.

Προσοχή χρειάζεται ακόμα και στο πεντικιούρ και μανικιούρ, καθώς η μόδα θέλει τα νύχια στα πόδια στρογγυλεμένα, με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται όλη η περιοχή του νυχιού και έτσι, τα μικρόβια να εισχωρούν από τα σημεία που είναι ελεύθερα.

Τα τατουάζ

Τέλος, έμφαση δίνεται σε όσους επιθυμούν το καλοκαίρι να διακοσμήσουν το σώμα τους με τατουάζ. Κάποιοι επιλέγουν να κάνουν τατουάζ από χένα, ωστόσο οι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί και εγκρίνουν το τατουάζ όταν γίνεται σε κάποιο εξειδικευμένο κέντρο και όχι στην παραλία.