Δεν χρειάζεται να θυσιάσεις τη διασκέδασή σου για να χτυπήσεις κάρτα στο γυμναστήριο. Τις ημέρες αυτές μπορείς να τρέξεις τον μεταβολισμό σου και να κάψεις θερμίδες εναλλακτικά. Εμείς σου δίνουμε πέντε ιδέες για να παραμείνεις σε φόρμα αλλά πάντα μέσα στο πιο χαλαρό πνεύμα των γιορτών!

Γυμνάσου στην ύπαιθρο
Δε χρειάζεσαι απαραίτητα μηχανήματα ή βάρη για να έχεις αντίσταση την ώρα της άσκησης. Το σώμα σου και το περιβάλλον γύρω σου μπορούν να σου προσφέρουν την καλύτερη γυμναστική που έκανες ποτέ. Βλέπεις γύρω σου σκαλοπάτια, δέντρα, ξέφωτα και μονοπάτια με γκαζόν ή χώμα; Τέλεια, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται.

Χρησιμοποιώντας το σώμα σου ως αντίσταση, η εκτός των τειχών χριστουγεννιάτικη εξόρμησή σου θα σου προσφέρει επιπλέον καθαρό αέρα και πανοραμική θέα (ανάλογα βέβαια με την επιλογή σου). Κι αν η αλλαγή δεν αποτελεί αρκετά ισχυρό κίνητρο, ζήτα από μια φίλη να σου κάνει συντροφιά.

Σπάσε τη ρουτίνα

Διακοπές σημαίνει απαλλαγή από τις συνήθειες της καθημερινότητας! Παρότι λατρεύω το Πιλάτες, υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες με τις οποίες μπορείς να ασχοληθείς: το περπάτημα σε μια ερημική παραλία, ο χορός σε μια γιορτή ή ένα εναλλακτικό σπορ που θα δοκιμάσεις. Με αυτό τον τρόπο ασκείσαι χωρίς καν να το συνειδητοποιείς.

Επιπλέον, δεν υπάρχει πρόβλημα αν διακόψεις τη συνηθισμένη σου άσκηση, αφού ένα μικρό διάλειμμα λειτουργεί πάντα εποικοδομητικά, ξεκουράζοντας μυαλό και σώμα και επιτρέποντάς τους να αφομοιώσουν τις πληροφορίες που έχεις συγκεντρώσει. Εάν δεν το παρακάνεις, θα δεις, επιστρέφοντας στις συνήθειές σου, μεγάλη διαφορά στην επίδοση του σώματός σου – και εννοώ θετική!

Κάνε μικρές αταξίες
Οι γιορτές ήταν πάντα μια περίοδος που μας δυσκολεύει, ειδικά όταν οι προσκλήσεις στα πάρτι είναι πολλές. Επέτρεψε στον εαυτό σου να έχει μικρές στιγμές χαλάρωσης και να κάνει μικρές ατασθαλίες.

Ασχολήσου με πάθος
Ασχολήσου με πάθος με ό,τι σε ευχαριστεί. Η γνώση πως βάζω το 100% των δυνατοτήτων μου στο άθλημα που αγαπώ είναι, τουλάχιστον, μια μεγάλη ανταμοιβή. Εκμεταλλεύσου τον ελεύθερο χρόνο για να κάνεις κάτι που σου αρέσει, κάτι για τον εαυτό σου και το σώμα σου.

Συνδύασε το τερπνόν μετά του ωφελίμου

Ο χορός της κοιλιάς συνιστά μια εξαιρετική άσκηση για το σώμα και, ειδικότερα, την κοιλιά. Κι αν αυτό δεν είναι ισχυρό κίνητρο, γιατί να μην εφαρμόσεις τις αρχές του ώστε να κάνεις κάτι ιδιαίτερο για το σύντροφό σου; Μια και με το χορό της κοιλιάς γιορτάζεις στην ουσία τη θηλυκή σου πλευρά, γιατί να μην τον χρησιμοποιήσεις ως μια ρομαντική επιλογή… αποπλάνησης του συντρόφου σου;

Πηγή: shape