H εταιρία Νιτσιάκος με έδρα τα Ιωάννινα και σεβασμό στην παράδοση εδώ και 40 χρόνια, σε συνεργασία με το βραβευμένο σεφ, Χριστόφορο Πέσκια, δίνουν μία πρωτότυπη συνταγή με βάση το κοτόπουλο Νιτσιάκος. Διαβάστε πώς μπορείτε και εσείς να φτιάξετε μία ξεχωριστή σαλάτα με noodles και κοτόπουλο Νιτσιάκος.

Υλικά

Για το κοτόπουλο:

-400γρ κοτόπουλο στήθος Νιτσιάκος, ψημένο στη σχάρα και ψιλοκομμένο
-1 ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
-½ ματσάκι σχινόπρασο ψιλοκομμένο
-πιπεριά Φλωρίνης κομμένη julienne
-40γρ celery, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο σε λεπτές φέτες
-κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-100γρ αγγούρι κομμένο στη μέση οριζοντίως και σε φέτες

Για τα noodles:

-250γρ rice noodles

Για το dressing

-200ml ελαιόλαδο
-40γρ χυμό πορτοκάλι
-20γρ χυμό λεμόνι
-40γρ soy sauce
-100γρ yuzu
-50γρ sweet chili sauce
-100γρ oyster sauce
-Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-Ξύσμα από 1 λεμόνι
-1 σκελίδα σκόρδο λυωμένη

Οδηγίες παρασκευής:

Για το dressing:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Για το κοτόπουλο:

Σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτουμε αρκετό dressing και ανακατεύουμε.

Για τα rice noodles:

Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε αρκετό νερό, αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα noodles. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και μετά από 4 λεπτά σουρώνουμε. Κρυώνουμε τα noodles σε μπεν μαρί πάγου. Τα σουρώνουμε τα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Ανακατεύουμε τα noodles σε ένα μπόλ με το dressing.

Σερβίρουμε τα noodles σε ένα βάθυ πιάτο και από πάνω το μείγμα με το κοτόπουλο.

Ο Χριστόφορος Πέσκιας εμπιστεύεται την εταιρία Νιτσιάκος και τα προϊόντα της. Η συνεργασία τους επεκτείνεται και στα Νitsiakos grill, με συνταγές με βάση το κοτόπουλο.