Οι καλοκαιρινές διακοπές σημαίνουν χαλάρωση, πλούσιο φαγητό και αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ. Τι γίνεται όμως όταν το φθινόπωρο μας βρίσκει με αυξημένο βάρος και επίμονο τοπικό πάχος που υπενθυμίζει τις καλοκαιρινές μας «αμαρτίες»; Τη λύση δίνουν οι μη επεμβατικές θεραπείες λιπόλυσης και λιπογλυπτικής που λύνουν το πρόβλημα του περιττού λίπους καθώς δρουν στοχευμένα στις περιοχές που παρατηρείται το πρόβλημα. Η Δρ Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος και επιστημονική διευθύντρια της κλινικής Cosmetic Derma Medicine μας εξηγεί ποιες είναι δυο κορυφαίες,  αναίμακτες θεραπείες που θα σας χαρίσουν μια καλλίγραμμη σιλουέτα.

Λιποαναρρόφηση με laser

Πρόκειται για μία από τις πιο εξελιγμένες μεθόδους λιποαναρρόφησης σήμερα με αυξημένη ζήτηση, καθώς μειώνει το χρόνο αποθεραπείας περίπου στο μισό χάρη στην ελάχιστα τραυματική τεχνική της. Η μέθοδος γίνεται με τοπική αναισθησία, ενώ δεν απαιτούνται τομές και ράμματα. Ο γιατρός εισάγει την ειδική  κεφαλή του laser Smartlipo κάτω από το δέρμα μέσα από μια οπή ενός χιλιοστού και κατευθύνει την οπτική ίνα στην προβληματική περιοχή. Η ενέργεια του laser λιώνει τα λιποκύτταρα τα οποία στην συνέχεια απομακρύνονται ρευστοποιημένα από το σώμα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει και σύσφιγξη, καθώς κινητοποιεί τον οργανισμό για παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Μέσα στις επόμενες μέρες μπορεί να παρουσιαστούν ελάχιστο οίδημα και ελαφριές εκχυμώσεις  ενώ απαιτείται η χρήση ελαστικού κορσέ για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Συνολικά χρειάζεται μόλις μία συνεδρία για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Kρυολιπόλυση

Πρόκειται για μια τεχνική που απευθύνεται στοχευμένα σε όσους επιθυμούν μόνο μια 100% μη επεμβατική διαδικασία απώλειας πόντων τοπικά. Ο γιατρός εφαρμόζει στην προβληματική περιοχή μια κεφαλή που διαχέει πολύ χαμηλή θερμοκρασία κάτω από το δέρμα, καθώς σύμφωνα με μελέτες, η έκθεση των λιποκυττάρων στο ψύχος οδηγεί στην καταστροφή τους. Με την κρυολιπόλυση τα λιποκύτταρα καταστρέφονται, ενώ το επόμενο διάστημα το υγροποιημένο λίπος αποβάλλεται από το σώμα μέσω του λεμφικού συστήματος. Για το επιθυμητό αποτέλεσμα απαιτούνται συνήθως μία με τρεις συνεδρίες, ανάλογα πάντα με την έκταση του προβλήματος.

ff9gmwb4
Δρ Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος
Cosmetic Derma Medicine Αθήνα: (+30) 210 6980451 Θεσσαλονίκη: (+30) 2310 224240 Πάτρα: (+30) 2610 226562 [email protected]