Αυτά τα κόκκινα ενοχλητικά σπυράκια που συνήθως κάνουν την εμφάνισή τους στην εφηβεία, αλλά ταλαιπωρούν και τις μεγαλύτερες ηλικίες ή αλλιώς η ακμή δεν είναι κάτι που δεν αντιμετωπίζεται. Το μέλι προσφέρει μια σειρά από σημαντικά οφέλη και έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Οι μελέτες δείχνουν ότι το μέλι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και προάγει την επούλωση των πληγών. Σίγουρα δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει ή διαβάσει πως το μέλι χρησιμοποιείται για την ακμή, μπορεί να μειώσει την ακμή αλλά και να εξομαλύνει και απαλύνει τα σημάδια από ακμή. Πού οφείλονται και πώς καταπολεμούνται; Ένα πρόσωπο γεμάτο σπυράκια σίγουρα δεν ελκύει κανέναν. Συχνά οι έφηβοι ψάχνουν τρόπους να τα καλύψουν, να τα κρύψουν, να τα εξαφανίσουν… Αχ, αυτά τα κόκκινα ενοχλητικά σπυράκια… Εμφανίζονται συνήθως στην εφηβεία αλλά, ταλαιπωρούν και τις μεγαλύτερες ηλικίες. Πού οφείλονται και πώς καταπολεμούνται; Το μέλι πολλές φορές έχει συνδεθεί με την αντιμετώπιση της ακμής, παρακάτω θα μάθεις τις αλήθειες που πρέπει να ξέρεις για το μέλι και την ακμή.

Ναι στο ωμό μέλι

Το βασικό είναι να προτιμάμε το ωμό μέλι γιατί το επεξεργασμένο χάνει την αντιβακτηριακή του ιδιότητα. Το να το χρησιμοποιήσεις ζεστό ή να του προσθέσεις νερό είναι κάτι που παίζει πολύ σε πολλές φυσικές συνταγές που θα βρεις, αλλά δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση. Αν  λοιπόν έχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις το μέλι για την αντιμετώπιση της ακμής.

Δεν εξαφανίζει τις ουλές

Αν πιστεύεις πως το μέλι θα εξαφανίσεις τις ουλές και τα σημάδια της ακμής τότε καλά θα κάνεις να μην είσαι τόσο σίγουρη. Σύμφωνα με την Rachel Nazarian, δερματολόγο στη Νέα Υόρκη σε μελέτες που το μέλι χρησιμοποιήθηκε για να γιατρέψει πληγές τοπικά ειδικά μετά από εγκαύματα και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, έχει επουλωτικές δράσεις αλλά δεν μπορεί να επανορθώσεις τις ουλές, αφού αν υπάρχει μια ουλή δεν μπορεί να την εξαφανίσει. Πηγή: womenonly.gr