Για να συνοδέψετε τη μπύρα ή το κρασί σας ένα νόστιμο, απλό και γρήγορα ορεκτικό…

Υλικά

1 συσκευασία ασπρομανίταρα
4 κ.σ λάδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
Μισή πιπεριά (προαιρετικά)
Μισή κούπα κρασί λευκό
1 μέτριο λεμόνι
2 κ.γ μουστάρδα απαλή
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη ρίγανη
Μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα (εγώ κάνω ένα γρήγορο πλύσιμο κάτω από τρεχούμενο νερό). Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι και ρίχνουμε το σκόρδο με την πιπεριά και τ΄αφήνουμε να μαραθούν ελαφρά.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει σε φέτες (όχι πολύ λεπτές). Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα μανιτάρια να πιούν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Σε ένα μπολάκι έχουμε χτυπήσει το λεμόνι με το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ρίχνουμε το μίγμα μας στο τηγάνι και ανακατεύουμε ελαφρά. Σε 2-3 λεπτά κατεβουμε το τηγάνι μας από τη φωτιά.

Πηγή: greekmasa.gr