Εντυπωσιάστε την οικογένεια με μια απλή αλλά πεντανόστιμη λεμονόπιτα!

Υλικά:

1 πακέτο μπισκοτα Digestive
150 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 αυγό
1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη
ξύσμα ενός λεμονιού
χυμός ενός λεμονιού

Εκτέλεση:

Για τη βάση, θρυματίζουμε τα μπισκότα (σε μπλέντερ για ευκολία) και τα ανακατέυουμε με το βούτυρο το οποίο έχουμε λίωσει , χωρίς να έχει βράσει. στρώνουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι και το βάζουμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα, σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα με τον κρόκο του αυγού. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού.
Χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να γίνει μαρέγκα και το προσθέτουμε στο μίγμα μας. Αναμιγνύουμε λίγο.

Διαλύουμε τη ζελατίνα σε 3 κουταλιές βραστού νερού και την προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε πολύ λίγο.
Βγάζουμε απο το ψυγείο το ταψάκι με τι βάση και ρίχνουμε απο πάνω το μίγμα μας.

Αφήνουμε στο ψυγείο 4 ώρες περίπου.

Πηγή: sintagespareas.gr