Φτιάξτε πολύ εύκολα μαρμελάδα για όλη την οικογένεια. Ιδανική για το πρωινό σας αλλά και για τις στιγμές που σας πιάνει λιγούρα για γλυκό!

Υλικά:

1 κιλό μαύρα κεράσια
1 κιλό ζάχαρη με πηκτίνη
ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση:

Πλύνετε τα κεράσια, βγάλτε το κουκούτσι τους και κόψτε τα στη μέση. Βάλτε όλα τα υλικά σε μια βαθιά κατσαρόλα, ανακατέψτε τα και αφήστε τα σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Ανεβάστε λίγο τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα κεράσια. Ανεβάστε τη φωτιά και αφήστε τα να βράσουν για άλλα 4′ περίπου (η ειδική ζάχαρη με την πηκτίνη χρειάζεται λίγη ώρα βράσιμο).

Κατεβάστε από τη φωτιά και κάντε το τεστ του κρύου πιάτου. Αφήστε τη να κρυώσει λίγο και βάλτε τη σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.

Πηγή: greekcook.gr