Σας αρέσουν τα θαλασσινά και ιδιαίτερα τα μύδια; Τότε μπορείτε να τα συνδυάσετε με ταλιατέλες και να φτιάξετε ένα πιάτο που θα θυμούνται οι δικοί σας!

Υλικά

• 500 γρ. ταλιατέλες
• 2 κιλά μύδια, φρέσκα
• 50 γρ. μαργαρίνη
• 50 γρ. αλεύρι
• 6 κουτ. της σούπας κρέμα γάλακτος (φυτική)
• 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
• 1 ½ ποτήρι λευκό κρασί
• αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ξύνετε με σκληρή βούρτσα και πλένετε καλά τα μύδια. Τα βάζετε σε μια χύτρα με το λευκό κρασί, ένα ποτήρι νερό, λίγο μαϊντανό, πιπέρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Τα αφήνετε να αχνιστούν για 10′, μέχρι να ανοίξουν. Όσα μύδια δεν ανοίξουν, τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα πετάτε. Τα αφήνετε να κρυώσουν και αφαιρείτε το κέλυφος τους, κρατώντας το ζουμί τους.

2. Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε καλά και αραιώνετε με ένα ποτήρι
από τον ζωμό των μυδιών. Αφήνετε το μείγμα να βράσει για λίγο ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει η κρέμα, και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τα μύδια με το ζουμί τους, και τα αφήνετε να σιγοψηθούν για 3′ περίπου.

3. Βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, και τις στραγγίζετε. Τις Βάζετε σε μια βαθιά πιατέλα και τις περιχύνετε με τα μύδια και τη σος τους. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: myworld