Τα spring rolls μας αρέσουν πολύ και τα τιμάμε δεόντως όταν παραγγέλνουμε κινέζικο γιατί, όμως, να μην τα φτιάξουμε και μόνοι μας;

Υλικά:

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
200 γρ. λάχανο κόκκινο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές Βιτάμ Soft
1 μικρό ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μηλόξυδο
Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
200 γρ. έμενταλ χοντροτριμμένο
15 λωρίδες φύλλο κρούστας με πλάτος 12-13 εκ.
2 κουταλιές Βιτάμ Soft για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση:

Μαραίνετε το κρεμμύδι με λίγο νερό, προσθέτετε το κόκκινο λάχανο και 2 κουταλιές Βιτάμ και τα σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτετε το βασιλικό, το μηλόξυδο, λίγο αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη κατά βούληση. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτετε το έμενταλ.

Βιταμώνετε καλά τις λωρίδες φύλλο κρούστας. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζετε μια κουταλιά γέμιση και τυλίγετε σε ρολό, φέρνοντας τις άκρες προς τα μέσα για να κλείσετε τη γέμιση.

Βιταμώνετε τα ρολάκια και τα ψήνετε στους 220 °C για 8’. Τα σερβίρετε με κέτσαπ Hellmann’s ή γλυκόξινη σάλτσα ή κάποιο τσάτνυ.

Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 20′
Χρόνος Μαγειρέματος: 08′

Πηγή: livesmart.gr