Μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πλέον ότι οι μέρες δόξας των skinny jeans έχουν παρέλθει οριστικά. Δεν είναι δύσκολο να εντοπίσουμε αυτή τη μετατόπιση. Όπου κι αν κοιτάξεις, βλέπεις ότι οι γραμμές των τζιν γίνονται όλο και πιο χαλαρές, με τα non-skinny jeans να γίνονται η go-to επιλογή για τους απανταχού κατοίκους του πλανήτη μόδα.

Αν είναι έτσι όμως, τότε τι φοράμε στην καθημερινότητά μας; Η πρόβλεψη του Who What Wear είναι πως η γραμμή που θα κυριαρχήσει το 2024 είναι τα barrel-leg jeans.

Με την πρώτη ματιά, ίσως θεωρήσετε πως τα barrel-leg jeans είναι υπερβολικά ογκώδη για να τα εντάξετε στην ντουλάπα σας (το ίδιο σκεφτήκαμε κι εμείς όταν τα πρωτοείδαμε στο street style). Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα φαρδύ και παράλληλα στενόμακρο στυλ, ενώ η γραμμή του είναι πολύ κοντά σε αυτή των balloon jeans, αλλά αυτή τη φορά με σχήμα και δομή.

Αν αρχίσατε να το σκέφτεστε περισσότερο, βρήκαμε κάποια από τα καλύτερα barrel-leg jeans της αγοράς για να δοκιμάσετε. Πρώτα από όλα, όμως…

Πώς θα βρείτε το ιδανικό «barrel-leg» τζιν για εσάς

  • Για να βρείτε τη γραμμή που ψάχνετε, αναζητήστε «balloon jeans» και «barrel jeans» στο αγαπημένο σας κατάστημα. Μερικές φορές μπορεί επίσης να ονομάζονται και «wide-leg tapered jeans».
  • Για να γράφει καλά πάνω σας, θα πρέπει να είναι εφαρμοστό στη μέση, να φαρδαίνει γύρω από το μέσο του ποδιού και στη συνέχεια να στενεύει στον αστράγαλό σας.
  • Ρίξτε μια ματιά στο υλικό. Βεβαιωθείτε ότι το τζιν έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βαμβάκι (95% ή υψηλότερο ποσοστό), για να διασφαλίσετε ότι η γραμμή του τζιν θα διατηρηθεί για χρόνια.

Πώς θα συνδυάσετε ένα «barrel-leg» τζιν

Οι fashion influencers μας δείχνουν πώς μπορούμε να φορέσουμε τα barrel-leg jeans.

Whitney Port-Rosenman

Anna LaPlaca

Thaciana Mesquita

Τι μπορείτε να αγοράσετε

Benetton Balloon Fit Jeans 59,95€

COS Arch Jeans – Tapered 79€

COS Utility Barrel-Leg Trousers 89€