Το μαγείρεμα έχει τα μυστικά του για να είναι επιτυχημένο. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές, για να αντιμετωπίσετε μικρά πρακτικά προβλήματα ή να κάνετε πιο γευστικό το φαγητό σας.

-Για να γίνουν οι κεφτέδες ή τα μπιφτέκια πιο αφράτα μουσκεύετε το ψωμί σε ξίδι.

-Λίγες σταγόνες ξίδι ή λεμόνι κάνουν το ρύζι κάτασπρο και πιο σπυρωτό.

-Για να μη χύνεται το γάλα που ζεσταίνετε, αλείψτε το χείλος της κατσαρόλας με λίγο βούτυρο.

-Χρησιμοποιείτε ξύλινες κουτάλες και πιρούνες κατά το μαγείρεμα, γιατί οι μεταλλικές μειώνουν τη θερμοκρασία του βρασμού.

-Αν θέλετε να αυγοκόψετε τη σούπα σας, χωρίς να «βαρύνει», μπορείτε να παραλείψετε τους κρόκους των αυγών και να χρησιμοποιήσετε μόνο τα ασπράδια.

-Οι βραστές πατάτες αποκτούν ξεχωριστή και ιδιαίτερη γεύση αν στο νερό που βράζουν ρίξετε λίγο γάλα και δεντρολίβανο.