Τα Χριστούγεννα οι άνθρωποι συγκεντρώνονται, κατά παράδοση, με την οικογένεια και τους φίλους προκειμένου να φάνε όλοι μαζί και να περάσουν χαρούμενες στιγμές. Καθώς το χριστουγεννιάτικο τραπέζι πλησιάζει είναι καιρός να αρχίσετε να σκέφτεστε τη διακόσμηση του σας εορταστικού τραπεζιού.

Η διακόσμηση στο γιορτινό τραπέζι δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να δείξουμε την αγάπη μας στις γιορτές αλλά και για να δημιουργήσουμε μία όμορφη εορταστική ατμόσφαιρα που θα κάνει τους καλεσμένους μας να αισθανθούν θαλπωρή και καλοδεχούμενα. Δείτε μερικούς απλούς τρόπους για να στολίσετε το τραπέζι των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς με απλούς και όμορφους τρόπους. 

#1 Τα ονομαστικά ταμπελάκια είναι must

Ένα από τα πρώτα και πιο εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε μια εορταστική ατμόσφαιρα στο τραπέζι σας είναι να προσθέσετε ταμπελάκια με τα ονόματα σε κάθε μία θέση των καλεσμένων σας. Οι ετικέτες με ονόματα δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να οργανώσετε καλύτερα το τραπέζι αλλά και μία όμορφη προσθήκη στην εορταστική διακόσμηση. Επιπλέον οι καλεσμένοι σας θα εκτιμήσουν την προσπάθεια που καταβάλλετε για να τους καλωσορίσετε και θα αισθανθούν ότι η παρουσία τους είναι σημαντική για εσάς.

#2 Διαλέξτε προσεκτικά το center piece του τραπεζιού

Εορταστικό τραπέζι

Είτε πρόκειται για βάζο είτε για κεριά, το διακοσμητικό που θα επιλέξετε να βάλετε στο κέντρο του τραπεζιού παίζει σημαντικό ρόλο. Το κεντρικό στοιχείο είναι και αυτό που θα προσελκύσει την προσοχή των καλεσμένων σας περισσότερο και θα διαμορφώσει την τελική εικόνα του τραπεζιού. Αν επιλέξετε κάποιο βάζο, προσέξτε να μην είναι πολύ ψηλό αλλά ούτε και πολύ βαρύ, για να μπορέσετε να το μετακινήσετε εύκολα όταν έρθει το φαγητό.

Tip! Αν το τραπέζι σας είναι κάτω από κάποιο φωτιστικό, τότε μια πολύ όμορφη ιδέα είναι να κρεμάσετε, από ελαστική σιλικόνη, διάφορα διακοσμητικά από το φωτιστικό. Έτσι θα έχετε όμορφα στολίδια – π.χ. αγγελάκια – να «πετούν» στον χώρο σας.

Αν ψάχνετε τις καλύτερες μυρωδιές σε κεριά, τότε διαβάστε εδώ: Κεριά: Αρωματίστε τον χώρο σας με στιλ

#3 Προσοχή στο τραπεζομάντιλο και τις πετσέτες

Εορταστικό τραπέζι

Ένας ακόμα τρόπος να δώσετε μια πιο κομψή όψη στο τραπέζι των γιορτών, είναι να το ντύσετε με ένα όμορφο τραπεζομάντηλο και ασορτί πετσέτες. Τα χρώματα με τα οποία μπορείτε να ντύσετε το τραπέζι σας είναι το κόκκινο, το πράσινο και το λευκό, αλλά μην φοβηθείτε να προσθέσετε και χριστουγεννιάτικα σχέδια στις πετσέτες σας.

#4 Επιμεληθείτε σωστά τα σερβίτσια και τα μαχαιροπίρουνα

Εορταστικό τραπέζι

Ήρθε αυτή η μέρα του χρόνου που θα χρησιμοποιήσετε το καλό σας σερβίτσιο. Βγάλτε από τα ντουλάπια σας τα ωραία πιάτα και ποτήρια και χρησιμοποιήστε τα στο γιορτινό σας τραπέζι. Να θυμάστε πως όλα τα πιάτα των καλεσμένων σας θα πρέπει να είναι ίδια, για να υπάρχει μια αρμονία. Διαφορετικά, μπορείτε να επιλέξετε να είναι όλα τα πιάτα διαφορετικά για μια πιο funky ατμόσφαιρα.

#5 Δώστε σημασία στις λεπτομέρειες

Εορταστικό τραπέζι

Τέλος, το πιο σημαντικό για ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι η σημασία που θα δώσετε στις λεπτομέρειες. Τα μικρά στολίδια και διακοσμητικά θα κάνουν τη διαφορά και θα δώσουν χαρακτήρα στο τραπέζι σας.

Tip! Η διακοσμήτρια Alexandra Killion προτείνει: «Θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο μικρό, όσο κάτι σαν δεμένοι φιόγκοι στα χριστουγεννιάτικα κεριά σας ή μικρά στολίδια που είναι διάσπαρτα κατά μήκος του τραπεζιού σας. Φέτος πρόσθεσα και πορτοκάλια με γαρύφαλλα στο τραπέζι μου».

Αν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε δικά σας διακοσμητικά, τότε μπορείτε να «κλέψετε» κάποια στολίδια από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας και να τα τοποθετήσετε στο τραπέζι σας.

Πηγή: Livingetc