Αν θέλετε να δημιουργήσετε cozy ατμόσφαιρα για το σπίτι σας, τότε τα αρωματικά κεριά μπορούν να δώσουν στον χώρο σας ακριβώς αυτό που θέλετε.

Με τα πρωτότυπα σχέδια και τις απίστευτες μυρωδιές που κυκλοφορούν, τα κεριά είναι το κατάλληλο διακοσμητικό που θα μετατρέψει το σπίτι σας σε μια ζεστή φωλιά για ξεκούραση και χαλάρωση. Το θερμό φως της φλόγας τους, σε συνδυασμό με τις μυρωδιές που βγάζουν, θα σας κάνουν να μην θέλετε να φύγετε από το σαλόνι σας.

Για να επιλέξετε, πρέπει κατ’ αρχάς να αποφασίσετε πώς θέλετε να μυρίζει ο χώρος σας. Γενικά, υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες αρωμάτων:

  • λουλουδάτη
  • φρέσκια
  • κεχριμπαρένια (παλαιότερα γνωστή ως ανατολίτικη ή εξωτική)
  • ξυλώδης

Μέσα σε αυτές υπάρχουν υποοικογένειες οι οποίες είναι μείγματα των αρχικών τεσσάρων.

Ένας κήπος στο σαλόνι σας

Αν σας αρέσουν τα λουλουδάτα αρώματα, να ξέρετε πως αυτά έχουν στη βάση τους γλυκές μυρωδιές, όπως τριαντάφυλλο, γαρδένια, γιασεμί, βιολέτα ή άνθος λεμονιάς.

Φρεσκάδα που διαρκεί

Οι φρέσκοι τόνοι ταιριάζουν απόλυτα σε εσάς που θέλετε να δώσετε ντελικάτο άρωμα στον χώρο σας. Οι νότες της τόνκα, της πορτοκαλιάς και της λεμονιάς θα δώσουν μόνιμη αίσθηση καθαριότητας.

Κεχριμπάρι σε κερί

Το κεχριμπάρι δίνει γλυκιά και εξωτική μυρωδιά στον χώρο. Λίγο πιο βαρύ από το λουλουδένιο άρωμα, το κεχριμπάρι έχει την ιδιαιτερότητα ότι μπορεί να διαρκέσει για πολλή ώρα και η μυρωδιά του να μείνει στον χώρο. Ακόμα και αν δεν ανάψετε το κερί, αυτό θα βγάλει τις μυρωδιές του στον αέρα.

Ξυλώδης μυρωδιά για έξτρα χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα

Αν οι αρκετά βαριές μυρωδιές είναι οι αγαπημένες σας, τότε αυτή η κατηγορία είναι για εσάς. Εδώ κυριαρχούν, μεταξύ άλλων, οι νότες του καπνού, του σανδαλόξυλου, της μαύρης βανίλιας και του κέδρου. Αυτά τα αρώματα θα δώσουν μια μεθυστική αύρα στο σαλόνι σας, ενώ είναι κατάλληλα και για πιο ειδικές περιστάσεις.

Κερί DIY

Αν έχετε όρεξη και χρόνο, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας κερί στο σπίτι. Δείτε το βίντεο για να εμπνευστείτε και να δημιουργήσετε μόνες σας την αγαπημένη σας μυρωδιά.