Από την κανέλα μέχρι το τζίντζερ, η σχέση μεταξύ των μπαχαρικών και των υγιών μαλλιών είναι μια ιστορία που χρονολογείται εδώ και αιώνες. Το πιο πρόσφατο μπαχαρικό που έχει τραβήξει την προσοχή του διαδικτύου; Το γαρύφαλλο, το οποίο αυτοσχέδια προστίθεται στο σαμπουάν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Vogue India, το γαρύφαλλο μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη, τη δύναμη και τη ζωτικότητα των μαλλιών.

Ως μπαχαρικό, το γαρύφαλλο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την προώθηση της υγιούς ανάπτυξης των μαλλιών, εξηγεί ο Dr Sravya C Tipirneni, σύμβουλος τριχολόγος στα νοσοκομεία Manipal στην Bengaluru. «Το γαρύφαλλο περιέχει διάφορες ευεργετικές ενώσεις, όπως ευγενόλη, καρυοφυλλένιο και φλαβονοειδή που έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες, βοηθούν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και στην αποφυγή βλαβών», προσθέτει.

DIY συνταγή για να προσθέσετε γαρύφαλλο στο σαμπουάν

  • Ξεχωρίστε ένα κουταλάκι του γλυκού ολόκληρα ή αλεσμένα γαρύφαλλα -προσθέστε περισσότερα ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας.
  • Ζεστάνετε ένα μικρό βάζο με νερό και σιγοβράστε τα γαρύφαλλα στο νερό σε σημείο βρασμού για 10-15 λεπτά.
  • Σουρώστε το έγχυμα, ενσωματώστε το νερό με το γαρύφαλλο με το κανονικό σας σαμπουάν και συνεχίστε με το ξέπλυμα ως συνήθως.

Πόσο αποτελεσματική είναι η προσθήκη γαρύφαλλο στο σαμπουάν

Ενώ τα γαρύφαλλα έχουν μια σειρά από οφέλη, που προαναφέρθηκαν, το ερώτημα παραμένει-είναι το επόμενο επαναστατικό hack του διαδικτύου;

Η έγχυση γαρύφαλλων σε σαμπουάν μπορεί να ακούγεται μια ωραία ιδέα, με βάση την πεποίθηση ότι οι ευεργετικές ενώσεις των γαρύφαλλων μπορούν να απορροφηθούν στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά όταν εφαρμόζονται τοπικά. Ωστόσο, «δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά στοιχεία για να υποστηριχθεί πλήρως αυτός ο ισχυρισμός», εξηγεί ο Dr Tipirneni.

Για όσες, όμως, θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνάμεις του γαρύφαλλου στην καθημερινή τους περιποίηση, συνιστά τη δημιουργία μιας μάσκας μαλλιών αναμειγνύοντας αλεσμένα γαρύφαλλα με λάδι καρύδας ή λάδι αβοκάντο.

«Ακόμα και το μασάζ με γαρυφαλέλαιο στο τριχωτό της κεφαλής σας μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά σας να λάβουν τη θρέψη τους μαζί με τη βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος για μακρύτερα, πιο δυνατά μαλλιά που δεν είναι επιρρεπή στη φθορά», καταλήγει.