Αν και αυτό το φθινόπωρο θέλετε να διατηρήσετε το ξανθό χρώμα στα μαλλιά σας, το vanilla chai χρώμα είναι ο πιο stylish τρόπος για να το κάνετε.

Αυτή η φιλική προς το φθινόπωρο απόχρωση αποτελεί, ήδη, την τάση της εποχής και το Byrdie συνομίλησε με διακεκριμένους hair colorists για να λύσει όλες τις απορίες του κοινού σχετικά με την απόχρωση.

Τι είναι το χρώμα μαλλιών vanilla chai

«Το vanilla chai είναι ένα σταχτί ξανθό που αναμειγνύεται με πινελιές μελαχρινής και σκούρας ρίζας», λέει ο Jacob Schmidt, ανώτερος κομμωτής στο Sally Hershberger NoMad στη Νέα Υόρκη.. Αυτό το buzzy ξανθό χρώμα, που επινοήθηκε για πρώτη φορά από την colorist Amy McManus του @camouflageandbalayage, δείχνει πιο δροσερό από τις φωτεινές ανταύγειες που βλέπουμε περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι μια τολμηρή και σαγηνευτική αντίθεση ανάμεσα στις πιο σκούρες ρίζες και τις σταχτί ανταύγειες σε τόνους βανίλιας, εξηγεί ο Richy Kandasamy, κομμωτής και μέλος του R+Co Collective.

Ο Kandasamy, προσθέτει επίσης ότι αυτό το μείγμα βανίλιας μπορεί να «επιτευχθεί προσεκτικά για να εναρμονιστεί με τον τόνο του δέρματός σας, δημιουργώντας μια ισορροπία που τονίζει τόσο την επιδερμίδα όσο και το χρώμα των ματιών σας».

Πώς να πετύχετε το χρώμα μαλλιών vanilla chai

Η καλύτερη προσέγγιση για την επίτευξη μιας απόχρωσης vanilla chai είναι η τεχνική balayage highlighting, ακολουθούμενη από τόνωση με αυτές τις πιο δροσερές αποχρώσεις βανίλιας. Λόγω της τεχνικής balayage που απαιτείται γι’ αυτό το look, η επίσκεψη στο κομμωτήριο είναι απαραίτητη και δεν μπορεί να αναπαραχθεί από το σπίτι.

«Θα ζητούσα ένα σταχτί, ανοιχτό καφέ ή σκούρο ξανθό χρώμα βάσης, και στη συνέχεια θα ανακάτευα αυτά τα παγωμένα και κρεμώδη ξανθά για πρόσθετη διάσταση», λέει ο Schmidt. Οποιοσδήποτε τύπος μαλλιών, χρώμα ή υφή μπορεί να επιτύχει μια απόχρωση vanilla chai, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Όταν εξετάζετε αυτή τη χρωματική τάση, να έχετε υπόψη σας ότι «αν έχετε προϋπάρχον ξανθό χρώμα μαλλιών, είναι ακόμη πιο εύκολο να επιτύχετε την επιθυμητή απόχρωση», λέει ο Kandasamy. «Τα φυσικά σκούρα ή μεσαία ξανθά μαλλιά μπορούν, επίσης, να χρησιμεύσουν ως ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για αυτή την τάση». Αν, ωστόσο, ξεκινάτε με πιο φωτεινές ξανθές ανταύγειες, «θα πρέπει να μετριάστε και να σκουρύνετε τη βάση σας», προσθέτει ο Schmidt.