Το πρόσωπο του Ιησού αποφάσισε να δημιουργήσει ένας καλλιτέχνης στην Ιταλία, όχι βέβαια σε κάποιο πίνακα, αλλά σε ένα χωράφι, χωρίς αυτή τη φορά να κατηγορηθούν οι… εξωγήινοι για παρεμβάσεις στη Γη! Ο ιταλός καλλιτέχνης Dario Gambarin έχει κάνει το ίδιο και για τον Νέλσον Μαντέλα, τον Μπαράκ Ομπάμα, τον Κένεντι και τον Πάπα Βενέδικτος XVI.

Αυτή τη φορά ο καλλιτέχνης αποφάσισε να απαθανατίσει τον Ιησού σε 24.000 τετραγωνικά μέτρα χρησιμοποιώντας… ένα τρακτέρ! Χρησιμοποιώντας ένα περιστρεφόμενο άροτρο έμπαινε σε διαφορετικά βάθη στο έδαφος δίνοντας διαφορετικά χρώματα στο τελικό πορτρέτο χρησιμοποιώντας σπρέι και νάιλον για να κάνει τα μάτια, σύμφωνα με το Sky News.

Πρόκειται για την λεγόμενη «land art» (τέχνη της Γης) και ο Gambarin λέει τα εξής: «Η τέχνη είναι μια περιπέτεια του πνεύματος, της σκέψης και της δημιουργικής φαντασίας. Μόνο εκείνοι που έχουν το θάρρος να αντιμετωπίσουν αυτό το ταξίδι με ελεύθερη βούληση, παίρνοντας το ρίσκο, διερευνούν αυτή την πολύπλευρη πραγματικότητα». Σύμφωνα με τον ίδιο, δημιούργησε τον Ιησού για να δείξει τη «δύσκολη στιγμή που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα».

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό πραγματικά έργο, όπως και όλα τα άλλα έργα που έχει κάνει ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης. Φυσικά το κάθε έργο που κάνει, του παίρνει αρκετές μέρες για να το δημιουργήσει και βασική προϋπόθεση είναι να έχει καλό καιρό, δηλαδή να μην βρέχει ώστε να μην χαλάει το καλλιτέχνημα. Ο ίδιος χρειάστηκε να κάνει πολλούς κύκλους και πολλές δοκιμές ώστε να καταλήξει στο σωστό αποτέλεσμα το οποίο είναι ορατό μόνο από ψηλά. Σκοπός του είναι να κάνει όσο περισσότερα διάσημα πρόσωπα μπορεί, αρκεί να βρίσκει τα… κατάλληλα χωράφια.

Δείτε βίντεο και τις φωτογραφίες από άλλα έργα…

captain mandela jfk italiaJesus-in-a-field