Η εορταστική περίοδος στη Βρετανία και συγκεκριμένες περιοχές αυτής σημαίνει και εορταστικά πάρτι στα οποία οι καλεσμένοι μπορεί να είναι ντυμένοι ακόμη και Άγιοι Βασίληδες.

Αυτό όμως μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα για κάποιον αν σε έλεγχο που του γίνει διαπιστωθεί ότι είναι… πολύ ντυμένος. Κι αυτό γιατί στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχει ένας νόμος που αφορά την οδήγηση και μπορεί να αποφέρει πρόστιμο ακόμη και έως και 5.000 λίρες.

Ο νόμος αυτός στο Ηνωμένο Βασίλειο ορίζει ότι η οδήγηση με στολή για χριστουγεννιάτικο πάρτι μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο. Αυτό που κοιτούν όσοι κάνουν έλεγχο είναι τα αντικείμενα που φοράει ο οδηγός στο πρόσωπο και τα πόδια του και αν αυτό παρεμποδίζει την ασφάλεια στην οδήγηση. Εάν μια στολή θεωρηθεί ότι παρεμβαίνει στην ικανότητα του οδηγού να ελέγχει το όχημα, θα μπορούσε να επιβληθεί τεράστιο πρόστιμο.

Αυτός δεν είναι ο μόνος νόμος οδήγησης που θα μπορούσε να φέρει σε μπελάδες κάποιον αυτόν τον χειμώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς υπάρχουν και άλλοι νόμοι στους οποίους μπορεί να… σκοντάψουν οι οδηγοί.

Η οδήγηση με συγκεκριμένους τύπους μπότας είναι ένας από αυτούς.