Συγκλονιστικό και με ανατριχιαστικές ερμηνείες ήταν το φινάλε για την πετυχημένη σειρά του Mega, «Μαύρο Ρόδο», εκ των οποίων αυτή της Ελένης Καρακάση, σε μια από τις δυνατές σκηνές του του σίριαλ κλήθηκε να διαχειριστεί τον πρόωρο χαμό του αγαπημένου της γιου, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του, ακολουθώντας τον νεκρό της γιο στην τελευταία του κατοικία.

Το βράδυ της Πέμπτης (6/7) η ιστορία ανάμεσα στον Πέτρο (Μιχαήλ Ταμπακάκη) και την Ελισάβετ (Φωτεινή Παπαεθοδώρου) ολοκληρώθηκε με happy end, ωστόσο προηγήθηκαν τραγικά γεγονότα.

Ο Γεράσιμος (Νίκος Κουκάς) έχοντας περάσει τόσες δυσκολίες, βλέποντας τα πάντα γύρω του να ανατρέπονται, επιστρέφει στο μοναστήρι με έναν και μόνο στόχο, να πείσει την Ελισάβετ να φύγουν μαζί! Ο έρωτάς του προς το πρόσωπό της τον κάνει να θολώνει.

Το δράμα του κορυφώνεται, όταν βλέπει την Ελισάβετ να ανταλλάσσει φιλιά με τον Πέτρο. Τυφλωμένος πλέον από έρωτα και έχοντας αντιληφθεί ότι η τελευταία του ελπίδα για την Ελισάβετ σβήνει, ο Γεράσιμος αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του.

Αφού συνομίλησε με τη μητέρα του, τον οποίο προσπάθησε μάταια να συνετίσει, μιας και η εμμονή που είχε με την Ελισάβετ δεν του είχε φύγει, αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του και να κρεμαστεί μέσα στο μοναστήρι.

Η πράξη του αυτή αποτέλεσμα της τρέλας του και του μυαλού του που του έπαιξε άσχημα παιχνίδια… έγινε τελεσίδικη όταν είδε τον Πέτρο αγκαλιά με την Ελισάβετ, με τον πρώτο να μαθαίνει το φύλο του μωρού τους.

Η Ελισάβετ μαζί με τις υπόλοιπες μοναχές, αντικρίζουν μια εικόνα φρίκης, τον Γεράσιμο νεκρό, κρεμασμένο με θηλιά στο λαιμό. Ξεσπούν σε ουρλιαχτά με την Ελισάβετ να καταρρέει.

Ακολούθησε το δεύτερο σοκ, όταν οι γονείς του ενημερώνονται για το τέλος του Γεράσιμου με την μητέρα του, την Ευτυχία (Ελένη Καρακάση) να ξεσπά σε ουρλιαχτά και κλάματα.

Το ένστικτο της μητέρας λειτούργησε αφού από την πρώτη στιγμή που άκουσε τις καμπάνες από το μοναστήρι, κατάλαβε πώς κάτι κακό συμβαίνει.

Τρέχοντας να δουν το νεκρό σώμα του γιου τους, η μάνα του, Ευτυχία ξεσπά με φωνές: «Βγες έξω, έλα στη μάνα σου παιδί μου».

Ακολούθησε η σκηνή με το μοιρολόι της μάνας: «Γι’ αυτό θα ζω αγάπη μου, να κλείσω τα μάτια μου και να έρθω να σε βρω», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ευτυχία και ο σπαραγμός της δεν είχε τέλος. «Γεράσιμε! Που τον πάνε; Που; Θέλω να πάω μαζί του! Δεν θέλει να πάω μαζί του; Δεν μπορώ» παραδέχθηκε με αναφιλητά στην Γιάννα και την ηγουμένη Φιλαρέτη που την κρατούσαν από δίπλα.

«Όχι, μαμά, δεν γίνεται να πάμε και εμείς μέσα! Δεν μπορούμε, έχει πάει ο μπαμπάς για να τον ετοιμάσουν. Δεν μπορούμε να πάμε» αποκρίθηκε, δακρυσμένη, η Γιάννα με την Ευτυχία να επιμένει πως «όχι, εγώ θα τον στολίσω στο νεκροκρέβατο. Δεν μπορώ να τον αφήσω μόνο του! Δεν μπορώ να τον αφήσω σε ξένα χέρια».

Στην πορεία η μια κραυγή διαδέχονταν την άλλη με την ηρωίδα της σειράς να μην μπορεί με τίποτα να συνειδητοποιήσει αυτή την τραγική εξέλιξη. «Ονειρευόμουν να τον ντύσω με τα γαμπριάτικα. Να τον καμαρώσω γαμπρό και τώρα μου τον παίρνουνε, στο χώμα θέλουν να τον βάλουνε. Μαζί του βάλτε με, μαζί του. Μαζί του, να μην τον αφήσω μόνο του».

Η σκηνή της αυτοκτονίας καθήλωσε τους τηλεθεατές της σειράς, Μαύρο Ρόδο, οι οποίοι έσπευσαν να σχολιάσουν στο Twitter το δραματικό φινάλε του Γεράσιμου, την κραυγή και τον σπαραγμό της μάνας και να υποκλιθούν στο ταλέντο της Ελένης Καρακάση.