Ο εφευρέτης Τζον Μπένζαμιν Στόουνκερ σχεδίασε ένα διαφορετικό κοστούμι το οποίο θα μπορούσαν να φορέσουν όλοι οι ναυαγοί ανά τον κόσμο.

Το ολόσωμο κοστούμι είναι από καουτσούκ και είναι αρκετά ευρύχωρο ώστε να χωρέσει το άτομο με όλα του τα υπάρχοντα. Μέσα σε αυτό υπάρχει ένα επιπλέον τζάκετ από φελλό, σχεδιασμένο ώστε να κρατήσει τον ναυαγό ζεστό και στην επιφάνεια του νερού. Πέρα από αυτό παρέχεται επίσης σκούφος ή κουκούλα, επισυναπτόμενη στο πάνω μέρος του κοστουμιού, αφήνοντας ακάλυπτο μόνο το πρόσωπο.

Χάρη σε μολύβδινα βαρίδια στους αστραγάλους, ο ναυαγός καταφέρνει να παραμείνει σε κάθετη θέση. Μέσα στο κοστούμι υπάρχει ακόμα μια σημαδούρα όπου βρίσκονται φωτοβολίδες, φανός αλλά και μια σημαία, ώστε να διευκολυνθεί ο εντοπισμός του ναυαγού.

Η ζωή του ναυαγού όμως ήταν ακόμα πιο εύκολη καθώς υπήρχε και ένα κουτί μέσα στο οποίο μπορούσε να βρει πόσιμο νερό, φαγητό, πούρα, πίπα, καπνός και εφημερίδες. Με αυτά τα εφόδια ο ναυαγός θα περνούσε ζωή και κότα τη «διαμονή» του στη θάλασσα. Μόνο το κρεβάτι έλειπε, ώστε να μπορεί να ρίξει και έναν υπνάκο μεσοπέλαγα.