Όταν ταξιδεύουμε σ’ ένα ξένο μέρος, αναζητάμε τρόπους, μια «γλώσσα», να επικοινωνήσουμε με τους ντόπιους.

Τα emoticons, οι ψηφιακές εικονίτσες που απεικονίζουν συναισθήματα, αντιδράσεις κι ένα σωρό άλλα, έχουν γίνει πια, μια lingua franca του πλανήτη, κατανοητή από όλους σχεδόν. Ένας απλός και σαφής τρόπος για να ανταλλάξουμε ιδέες και σκέψεις.

Το τι τρώμε, είναι άλλο ένα εργαλείο αναφοράς για να επικοινωνήσουμε με αυτούς που δεν ξέρουμε τη γλώσσα τους.

Δύο καλλιτέχνες, η Αμερικανίδα Anna Keville Joyce, που ειδικεύεται στο foodstyling και μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Νέας Υόρκης και Μπουένος Άιρες και ο Αργεντινός φωτογράφος Agustin Nieto, αποφάσισαν να βάλουν στο μπλέντερ τις τέχνες τους και τις εμπνεύσεις τους για να δημιουργήσουν μια σειρά από υβρίδια (emoticons & φαγητά).

Η σειρά «Emoji & Food» βηματίζει σε τρεις χώρες: Για την Ιταλία, το καλλιτεχνικό ντουέτο δημιούργησε το «Πρόσωπο με τα μάτια σε σχήμα καρδιάς» (σπαγγέτι, ντομάτα σάλτσα και πιπέρι σε κόκκους).

fagiatsa2

Για το Μεξικό, το «Buena Onda» («Καλά vibes», σε αργεντίνικη slang): Το χαμογελαστό πρόσωπο με τα γυαλιά ηλίου, από ρύζι, φασόλια και πιπεριές.

fagiatsa3

Για την Ιαπωνία, το «Ζαλισμένο πρόσωπο» (ψιλοκομμένος σολωμός, φύκια, σάλτσα σόγιας).

fagiatsa4

fagiatsa5

fagiatsa6

fagiatsa7

fagiatsa8