«Φτηνή και κακόγουστη» αποκαλείται μια γυναίκα, η οποία φέρεται να χρέωσε συγγενείς και φίλους της με ένα ελάχιστο ποσό ύψους 65 δολαρίων για να παραβρεθούν στον γάμο της. Η στρατηγική της ανώνυμης νύφης αποκαλύφθηκε από έναν εξοργισμένο καλεσμένο, που απευθύνθηκε στους χρήστες του Reddit, γράφοντας: «Μια από τις πιο στενές μου φίλες παντρεύεται και χρεώνει τους καλεσμένους της για να παρευρεθούν στο γάμο. Πάντα ήξερα ότι ήταν τσιγκούνα, οπότε από μια άποψη δεν εκπλήσσομαι».

Ο χρήστης του Reddit ισχυρίστηκε ότι έλαβε την πρόσκληση με το ταχυδρομείο, η οποία απαιτούσε τα 65 δολάρια αν απαντούσε «ναι».

«Δεν λέει καν για ποιο λόγο πρέπει να δοθεί το ποσό, αλλά λέει ότι περιλαμβάνει, φαγητό, μουσική, διακόσμηση και χώρο», έγραψε. «Οπότε κυριολεκτικά θέλουν οι καλεσμένοι τους να πληρώσουν για τη διακόσμηση».

Ο προσκεκλημένος πρόσθεσε ότι οι καλεσμένοι που θέλουν να φάνε στη δεξίωση θα αναγκαστούν να δώσουν επιπλέον χρήματα. Και, αν θέλουν να διανυκτερεύσουν στον χώρο, θα χρεωθούν επιπλέον 100 δολάρια.

Μαζί με το δώρο, αναμένεται ο γάμος να κοστίσει στους καλεσμένους περισσότερα από 400 δολάρια, σύμφωνα με τον χρήση.

«Το θέμα είναι ότι ΞΕΡΩ ότι έχουν χρήματα», αντέδρασε ο φίλος για τη νύφη και τον γαμπρό. «Κληρονόμησε πολλά χρήματα από τη γιαγιά της, έχουν ένα σπίτι, ο αρραβωνιαστικός της είναι μηχανικός, έχουν ένα σκάφος και αυτή τη στιγμή ανακαινίζουν το σπίτι τους. Υποψιάζομαι επίσης ότι στην πραγματικότητα μπορούν να αντέξουν οικονομικά τόσο την ανακαίνιση όσο και τον γάμο, αλλά μάλλον προσπαθούν να το παίξουν έξυπνα και να βάλουν τους καλεσμένους να συνεισφέρουν, γιατί όπως είπα, πάντα ήξερα ότι είναι τσιγκούνα».

Η νύφη δέχτηκε πολλά επικριτικά σχόλια, με την πλειονότητα των χρηστών να λέει ότι δεν θα παρευρίσκονταν στο γάμο της.

«Ρωτήστε την αν μπορείτε να μην πληρώσετε, αλλά να πάτε στη δεξίωση αν φέρετε το δικό σας φαγητό και υποσχεθείτε να μην κοιτάξετε κανένα από τα διακοσμητικά. Αυτό είναι δίκαιο, σωστά;» έγραψε ένας.

«Η νύφη έχει τρελαθεί τελείως», έγραψε ένας ακόμη σχολιαστής.

«Στη χώρα καταγωγής μου, υπάρχει μια σιωπηρή συμφωνία ότι οι καλεσμένοι πληρώνουν για το γάμο», ανέφερε ένας άλλος, χωρίς να αποκαλύψει την εθνικότητά του. «Το δώρο είναι σχεδόν πάντα μετρητά και χρησιμοποιείται για να πληρωθεί ο συνήθως πολυτελής γάμος. Αλλά αυτό είναι όλο, δεν δίνεις άλλα δώρα και κανείς δεν σου ζητάει άμεσα χρήματα».