Είναι διάσημοι, πλούσιοι, ταλαντούχοι, έχουν δόξα, φήμη και εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Με λίγα λόγια έχουν τη ζωή που πάρα πολλοί θα ζήλευαν. Και βεβαίως, μιλάμε για τους αστέρες του Χόλιγουντ, για τους οποίους υπάρχει η άποψη πως ζούνε σε έναν κόσμο γεμάτο χρυσόσκονη, μακριά από έγνοιες, σκοτούρες και προβλήματα.

Αλλά ο, τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Και αυτό μπορούν να το πιστοποιήσουν αρκετοί από τους Χολιγουντιανούς σταρ, οι οποίοι μέχρι να φτάσουν στην κορυφή της δόξας, πέρασαν χρόνια δύσκολα ακόμη κι εφιαλτικά. Και για τους «εφιάλτες» της προ Χολιγουντιανής τους ζωής έχουν μιλήσει οι ίδιοι μέσα από τις αυτοβιογραφίες.

Άλλωστε, το να γράφει ένας διάσημος την αυτοβιογραφία του είναι κάτι σαν… must και όλο και περισσότεροι υποκύπτουν στο να γράψουν τα απομνημονεύματά τους. Αλλά υπάρχουν κι εκείνοι οι σταρ που δεν περιορίστηκαν σε μια γλυκανάλατη αυτοβιογραφία, αλλά αποφάσισαν να ανοίξουν την καρδιά τους και να μιλήσουν για ιδιαίτερα προσωπικά θέματα, σοκάροντας τον κόσμο με τις αποκαλύψεις τους.

Πρόσφατο, παράδειγμα ο Μάθιου Μακόναχι, ο οποίος στην αυτοβιογραφία του για πρώτη φορά αποκαλύπτει ότι βιάστηκε από μεγαλύτερο άνδρα όταν ήταν έφηβος. Αλλά ο γοητευτικός σταρ δεν είναι ο μόνος που έχει κάνει τέτοιους είδους προσωπικές αποκαλύψεις. Υπάρχουν και άλλοι. Δείτε παρακάτω τα πιο «σοκαριστικά» παραδείγματα, εξαιτίας των αποκαλύψεων που έκαναν.

Ζεράρ Ντεπαρτιέ: Από τα δέκα μου πήγαινα με άντρες για τα χρήματα

Δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι πρόκειται για την πιο σοκαριστική αυτοβιογραφία. Πριν λίγα χρόνια, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ κυκλοφόρησε την ιστορία της ζωής του με τον τίτλο, «Έτσι απλά συνέβη» και άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό με όσα αποκάλυπτε στις σελίδες του.

Το «κακό παιδί» του γαλλικού κινηματογράφου αποκάλυπτε μεταξύ άλλων πως πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, καθώς η οικογένειά του ήταν φτωχή και ο πατέρας του, εθισμένος στο αλκοόλ. Στα 10 του χρόνια ο ηθοποιός συνειδητοποίησε πως ήταν ελκυστικός σε άντρες μεγάλης ηλικίας και για αρκετό καιρό, πληρωνόταν για να κάνει σεξ με μεγαλύτερους κυρίους. Ήταν όπως γράφει μία «αρσενική πόρνη».

Ως έφηβος βοηθούσε έναν μεγαλύτερό του άντρα να ανοίγει τάφους για να κλέβει ρολόγια, κοσμήματα ακόμα και παπούτσια, από τους νεκρούς. Και στα 16 του, εξέτισε τρίμηνη ποινή φυλάκισης μετά από καταδίκη για την κλοπή ενός αυτοκινήτου, αλλά και για χρήση ναρκωτικών.

Ντρου Μπάριμορ: Η μητέρα της και η επιτυχία που κατέστρεψαν την παιδική της ηλικία

Πριν λίγα χρόνια κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία της ηθοποιού με τον τίτλο, Wildflower και δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Η Ντρου Μπάριμορ στις σελίδες του βιβλίου ανοίγει την καρδιά της και μιλάει για τα παιδικά της χρόνια που ήταν λουσμένα στο «χρυσό φως» του Χολιγουντ από τη μία και στο σκοτάδι των ουσιών από την άλλη.

Η μικρή πρωταγωνίστρια του «E.T» έζησε άγρια παιδική νιότη που δεν την χωράει ο νους. Η καθημερινότητα της διέφερε ριζικά από αυτή των συνομηλίκων της. Τα βράδια έβγαινε στο διάσημο κλαμπ «Studio 54», στο οποίο την πήγαινε η μητέρα της. Κάπνιζε και έπινε αλκοόλ από τα 9 της χρόνια. Στα 12 άρχισε να καπνίζει μαριχουάνα και μέχρι τα 13 είχε εθιστεί στην κοκαΐνη. Στα 14 μπήκε σε κλινική απεξάρτησης. Πήρε εξιτήριο, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και επέστρεψε στην κλινική.

Η ιστορία αυτή ήταν γνωστή στον κόσμο, όμως, η εξομολόγησή της για το πώς η μητέρα της κατέστρεψε τη ζωή της, ήταν που συγκίνησε περισσότερο.

«Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι αρκετές φορές ξεχνούσε να μου βάλει φαγητό στο σχολείο και την ώρα που τα υπόλοιπα παιδιά έτρωγαν, εγώ καθόμουν και τα κοιτούσα. Με ενοχλούσε περισσότερο ότι δεν είχα φαγητό παρά ότι είχα μεγαλώσει χωρίς πατέρα. Εξάλλου, η μητέρα μου έχασε την εκτίμησή μου, όταν με πήγε για πρώτη φορά στο Studio 54 αντί να είμαι στο σχολείο», γράφει.

Και προσθέτει: «Εκτός όλων των άλλων, ήταν μία γυναίκα που έλεγε μονίμως ψέματα. Ακόμα και σήμερα δε γνωρίζω την ηλικία της».

Μαράια Κάρεϊ: Ο ρατσισμός και η ενδοοικογενειακή βία

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία της διάσημης τραγουδίστριας με τίτλο «The Meaning Of Mariah Carey» και σε αυτήν αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της προσωπικής της ζωής. Μεταξύ άλλων, η Μαράια Κάρεϊ αναφέρεται στο ρατσισμό που βίωνε ως παιδί με μαύρο πατέρα και λευκή μητέρα και θυμάται έναν δάσκαλο στο σχολείο να γελάει και να της λέει: «Ω, Μαρία, χρησιμοποίησες λάθος χρώμα», όταν, σε ηλικία τεσσάρων ετών, είχε χρωματίσει τον πατέρα της με σκούρο χρώμα.

Επίσης, αναφέρεται στην ενδοοικογενειακή βία που βίωσε ως παιδί, αλλά και τα βασανιστήρια που δεχόταν από την αδελφή της Άλισον με την οποία πλέον δεν έχουν καθόλου επαφές.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Butterflies in my stomach but pride in my heart. Tears of joy for little Mariah whose story gets to be heard for the first time. I’ve been waiting for today my entire life. #TMOMC ??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mariah Carey (@mariahcarey) στις

Σε αντίθεση με τη Μαράια, η αδελφή της Άλισον είχε αυτοκτονικές τάσεις και ήταν εθισμένη στα ναρκωτικά από την εφηβεία. Η Κάρεϊ θυμάται ένα περιστατικό όταν η ίδια ήταν 12 ετών και αδελφή της 20: «Όταν ήμουν 12 χρονών, η αδερφή μου, με νάρκωσε δίνοντας μου Valium, μου πρόσφερε κοκαΐνη και προσπάθησε να με πουλήσει σε έναν προαγωγό, τον Τζον».

Μια μέρα, η Άλισον άφησε τη Μαράια Μάρεϊ μόνη με τον Τζον και εκείνος επιχείρησε να την βιάσει στο αυτοκίνητο ωστόσο δεν τα κατάφερε καθώς πέρασε ένας ηλικιωμένος άνδρας και την είδε να αντιδρά. Ακόμα, η Κάρεϊ ισχυρίζεται ότι η αδελφή της είχε επιχειρήσει πολλές φορές να την κάψει με διάφορους τρόπους, όπως πετώντας πάνω της καυτά υγρά.

Μάθιου Μακόναχι: Ο βιασμός από μεγαλύτερο άνδρα στην εφηβεία του

Σοκ προκάλεσαν οι πρόσφατες αποκαλύψεις που κάνει ο Χολιγουντιανός σταρ στην βιογραφία του με τον τίτλο «Greenlights». Κι αυτό διότι ο Μάθιου Μακόναχι μέσα στις σελίδες του βιβλίου προχωράει σε αποκαλύψεις για τη ζωή του, που δεν είχαν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας και σοκάρουν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

its a love letter. To life. #GreenlightsBook find out more at Greenlights.com

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey) στις

Ο διάσημος ηθοποιός ανοίγει την καρδιά του και μιλάει για τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασε στην εφηβεία του, καθώς υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Όπως αναφέρει, στα 18 του χρόνια έναν άνδρας τον αναισθητοποίησε και τον κακοποίησε στο πίσω μέρος ενός βαν, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες πληροφορίες. Παράλληλα εξομολογείται ότι τον εκβίασαν να κάνει σεξ για πρώτη φορά στα 15 του χρόνια.

«Ήμουν σίγουρος ότι με το προγαμιαίο σεξ θα πήγαινα στην κόλαση. Σήμερα είμαι απλώς βέβαιος ότι δεν ισχύει», αναφέρει ο ηθοποιός μέσα στη βιογραφία του.

Ντέμι Μουρ: Ο βιασμός στα 15 της από Έλληνα ομογενή και ο εθισμός στο αλκοόλ

Πριν λίγο καιρό, η διάσημη ηθοποιός κυκλοφόρησε τη δική της αυτοβιογραφία, με τον τίτλο «Inside Out». Και είναι αλήθεια πως η Ντέμι Μουρ τα έβγαλε όλα… στη φόρα. Στις σελίδες του βιβλίου μιλάει για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια, για το βιασμό της στα 15 της χρόνια και την αλκοολική μητέρα της την οποία θυμάται πάντα να προσπαθεί να σώσει από τις πάμπολλες απόπειρες αυτοκτονίας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Got my cover all dressed up to tell you the big news… #InsideOutBook just hit #1 on @nytimes bestseller list! This is all so much more than I could have expected and I am so overwhelmed by the support and love you’ve given it. Thank you guys for reading and allowing it to resonate with you xx

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Demi Moore (@demimoore) στις

Μάλιστα, η περιγραφή για τον βιασμό της από έναν 48χρονο φίλο της μητέρας της, σόκαρε τους αναγνώστες. Όπως εξομολογείται η ηθοποιός, ένα βράδυ όταν επέστρεφε στο σπίτι της, δεν βρήκε τη μητέρα της να την περιµένει, αλλά τον 48χρονο, Έλληνα ομογενή, Βασίλη Δούμα, ο  οποίος βίασε την ανήλικη Μουρ έναντι 500 δολαρίων, τα οποία έδωσε αργότερα στη µητέρα της.

Στην αυτοβιογραφία δεν απουσιάζουν και οι «ροζ» αποκαλύψεις της Ντέμι, η οποία αποκάλυψε πως όσο ήταν παντρεμένη με τον κατά 25 χρόνια νεότερό της, Άστον Κούτσερ δέχτηκε να κάνουν τρίο για να μην του χαλάσει το χατίρι. Κάτι που τώρα μετανιώνει. Τέλος, η ηθοποιός για πρώτη φορά αποκάλυψε την άτυχη εγκυμοσύνη που είχε στον γάμο της με τον Κούτσερ, καθώς έχασε το παιδί στον έκτο μήνα. Μετά, δε, το διαζύγιό τους η ηθοποιός για ένα διάστημα εθίστηκε στο αλκοόλ, αλλά οι τρεις κόρες της (από τον γάμο της από τον Μπρους Γουίλις) την βοήθησαν να το ξεπεράσει.