45
loading

Το μοντέλο που εφαρμόστηκε για την οριστική άρση των capital controls στη χώρα μας θα εφαρμοστεί και για την άρση των περιορισμών που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση στο πλαίσιο αναχαίτισης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Αυτό σημαίνει δεν θα ξυπνήσουμε ένα ωραίο πρωί και θα μας ανακοινώσουν ότι επιστρέφουμε και πάλι μεμιάς όλοι στην κανονικότητα που ζούσαμε πριν τις αρχές Μαρτίου. Αυτό θα γίνει σταδιακά και μεθοδικά.

Δεν υπάρχουν ημερομηνίες

Ήδη κάποιες πρώτες σχετικές συζητήσεις έχουν γίνει κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων που πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων, καθηγητή παθολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την Πολιτική Προστασία, αλλά θέλει δρόμο ακόμα. Άλλωστε, σχετικές ημερομηνίες που θα αίρεται κάθε βήμα προφανώς και δεν μπορούν ακόμα να υπάρξουν αφού όλα θα εξαρτηθούν από τρεις παράγοντες:

 1. από τη στατιστική καμπύλη της νόσου έτσι όπως προκύπτει από τον καθημερινό αριθμό των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των νεκρών,
 2. από το τί θα δείξει ο συνδυασμός μοριακών τεστ και τεστ αντισωμάτων που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Υγείας θα ξεκινήσουν σύντομα οι κατ’ οίκον επισκέψεις από 500 ειδικές μονάδες,
 3. από την πορεία της καμπύλης των κρουσμάτων κάθε φορά που θα αίρεται ένα μέτρο.

Εάν δούμε για παράδειγμα ότι ανοίγουν και πάλι κάποια καταστήματα και μετά από 15 ημέρες ανεβαίνει εκ νέου ο αριθμός των νοσούντων, τότε θα επιστρέφουμε ξανά στο προηγούμενο βήμα. Αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους που δεν μπορούμε από τώρα να έχουμε συγκεκριμένες ημερομηνίες για κάθε στάδιο ξεκλειδώματος του lockdown.

Τα fake news

Γι' αυτό και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στηλίτευσε μεσοβδόμαδα διάφορα fake news που διασπείρονται σε κάποια μέσα ενημέρωσης περί ενός δήθεν σχεδίου για άρση μέτρων με διάφορες ημερομηνίες, «που βγήκαν όμως από τη φαντασία αυτού που το έγραψε, όπως είπε. Πρόκειται για εντελώς ανυπόστατα, αβάσιμα και επικίνδυνα νέα. Δεν θα άξιζαν καν σχολιασμού εάν οι ημέρες που βιώνουμε δεν ήταν τόσο κρίσιμες. Ας σταματήσουν κάποιοι να παίζουν σε βάρος των πολιτών και της υπομονής τους». Υπενθύμισε μάλιστα και τις νομικές διατάξεις περί διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Τον Μάιο οι πρώτες συζητήσεις

Όπως μας έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος του υπουργείου Υγείας που μετέχει στις συσκέψεις, «τις ημερομηνίες δεν τις ξέρει ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο καθηγητής κ. Τσιόδρας ούτε κανένας άλλος γιατί πολύ απλά... δεν υπάρχουν ακόμη. Απλώς ευελπιστούμε ότι εάν συνεχίσουμε να ακολουθούμε το  θετικό σενάριο για την πορεία του Covid-19 στην Ελλάδα, έτσι όπως καταγράφεται μέχρι στιγμής, τότε από τον Μάιο μπορούν να γίνουν σοβαρότερες κουβέντες για ένα πρώτο χαλάρωμα των περιοριστικών μέτρων».

21 Απριλίου η κορύφωση

Θυμίζουμε απλώς ότι η Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον έχει δημιουργήσει μια σειρά μοντέλα πρόβλεψης για τα θύματα του κορονοϊού σε κάθε χώρα Για την Ελλάδα αναφέρει, ότι η κορύφωση του αριθμού των νεκρών αναμένεται στις 21 Απριλίου (Τρίτη του Πάσχα) και ότι χρονικά αργεί ακόμα η μέρα που δεν θα καταγραφεί καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής από την ασθένεια, αφού κάτι τέτοιο προσδιορίζεται για τις 27 Μαΐου.

Νησιώτες οι πρώτοι τυχεροί

Σε πρώτη φάση πάντως αναμένεται να αρθούν οι περιορισμοί στην κυκλοφορίας των κατοίκων που ζουν σε νησιά τα οποία δεν προσβλήθηκαν όλο αυτό το διάστημα από τον κορονοϊό, τουτέστιν δεν κατέγραψαν ούτε ένα θύμα. Ευτυχώς αυτά είναι αρκετά. Τμηματικά η ίδια τακτική θα ακολουθείται και σε άλλες περιοχές (π.χ. ο νομός Γρεβενών δεν έχει κανένα κρούσμα), με την Αττική να βρίσκεται στην τελευταία θέση της άρσης, αφού εκεί έχουμε και τα περισσότερα κρούσματα -λογικό αφού φιλοξενεί τη μισή και πλέον Ελλάδα πληθυσμιακά.

Κλειστά για πολύ καιρό τα πολυκαταστήματα

Σε εύλογη χρονική απόσταση θα ανακοινώνονται, και πάλι τμηματικά, επαγγελματικοί κλάδοι που θα μπορούν να επαναδραστηριοποιούνται με έμφαση σε αυτούς που έχουν τους λιγότερους κινδύνους (π.χ. από τη φύση τους δεν δέχονται επισκέψεις πελατών) και είναι συνάμα σημαντικοί για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Όσον αφορά τα καταστήματα, θα ξεκινήσει πρωτίστως η λειτουργία των μικρών σε έκταση, έως 250 τετραγωνικά μέτρα, που δεν θα δέχονται πάνω από δύο πελάτες τη φορά. Αυτό σημαίνει ότι τα εμπορικά κέντρα τύπου Mall θα αργήσουν πολύ ακόμη για ν' ανοίξουν.

Απομακρυσμένα τραπεζάκια στις καφετέριες

Κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι θα ανοίξουν και πάλι οι καφετέριες και τα εστιατόρια, αλλά και πάλι με περιορισμούς όσον αφορά την απόσταση που θα έχουν μεταξύ τους τα τραπέζια και εννοείται μονάχα σε εξωτερικούς χώρους. Βέβαια, σε αυτό αναμένεται ούτως ή άλλως να έχουμε σύμμαχο τον καλό καιρό.

Αβεβαιότητα για τα σχολεία

Για τις σχολικές μονάδες κανείς δεν γνωρίζει ακόμη με σιγουριά τι θα γίνει. Η κύρια μέριμνα του υπουργείου Παιδείας για τα παιδιά της Γ' Λυκείου που θα πρέπει να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις ενώ τα υπόλοιπα, εάν δοθεί η έγκριση από τους επιδημιολόγους αναμένεται να επιστρέψουν στα θρανία μέσα στον Ιούνιο και θα παρακολουθούν μαθήματα έως και τα τέλη Ιουλίου. Ειδάλλως η σχολική χρονιά γι' αυτά θα τελειώσει πρόωρα.

Σταδιακή αποκατάσταση δρομολογίων

Στην επόμενη φάση θα επιχειρηθεί η αποκατάσταση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Τα λεωφορεία θα πυκνώσουν σταδιακά τα δρομολόγιά τους, οι αεροπορικές εταιρείες θα ξεκινήσουν αρχικά με εσωτερικές πτήσεις και ακολούθως με πτήσεις από το εξωτερικό (μάλλον πρώτα από χώρες που δεν επλήγησαν ιδιαίτερα από τον κορονοϊό) και φυσικά εννοείται πως σε αεροδρόμια και λιμάνια θα γίνονται θερμομετρήσεις των επιβατών.

Συναυλίες τέλος το καλοκαίρι

Παράλληλα θα πρέπει να ξεχάσουμε το φετινό καλοκαίρι τις συναυλίες και τις πάσης φύσεως αθλητικές δραστηριότητες με φιλάθλους, ενώ και οι συναθροίσεις θα είναι περιορισμένες, π.χ. των 20, 30 ή 40 ατόμων. Η αλήθεια πάντως είναι ότι σε πλήρη κανονικότητα δεν θα επιστρέψουμε μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο φάρμακο ή το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Μέχρι τότε οι αγκαλιές, οι διαχύσεις και οι χειραψίες θα γίνονται με μεγάλη φειδώ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

45
σχόλια
 1. avatar Τριων

  Καλο θα ητανε να μην βγαινουν ακομα τετοια αρθρα.
  Ισως ειναι λιγο ατυχοι με την εννοια οτι Δινουν λαθος αισθηση και τεικα ωθηση χαλαρωσης στον κοσμο. Το καθε τι στην ωρα του.
  Οταν ειναι να γινει, θα γινει. Και θα το ζησουμε πως.
  Τα υπολοιπα ειναι πρωιμα και περριτα.

 2. avatar Δ.Τ.

  Το συγκεκριμένο μοντέλο πάντως που χρησιμοποιήθηκε για την πρόβλεψη των νεκρών πρέπει ήδη να αναθεωρηθεί προς τα κάτω (https://covid19.healthdata.org/greece). Έχει αξιοποιήσει στοιχεία μέχρι και τις 9 Απριλίου. Για τις 10 Απριλίου προβλέπει προβλέπει 8 νεκρούς και για τις 11 Απριλίου 9 νεκρούς. Οι ημερομηνίες αυτές πέρασαν και τα πραγματικά νούμερα είναι 4 και 3 νεκροί αντίστοιχα. Άρα όλη η πρόβλεψη του μοντέλου πρέπει να πάει προς τα κάτω με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

 3. avatar Parish

  Οπότε δηλαδή εστίαση στην Αττική από Ιούνιο και βλέπουμε?

 4. avatar Fortis L

  Η κορύφωση του αριθμού των νεκρών τι ακριβώς είναι;; Και προβλέπεται για τις 21 Απριλίου; Δηλαδή από τους 3 που έχουμε ημερησίως θα πέφτουμε σταδιακά μέχρι 27 Μαίου στο 0;;;; Πως θα γίνει αυτό; Θα παίζουμε κάθε μέρα 3, 2, 1 και μετά πάλι 1, 2, 3 μέχρι τις 27 Μαίου. Κάτι χάθηκε στη μετάφραση μάλλον.

  1. avatar Γιώργος Ε. Κ.

   Η πρόβλεψη λέει ότι οι ημερήσιοι θάνατοι θα αυξάνουν μέχρι τους 13 στις 21 Απριλίου, και θα μειωθούν στους 0 μέχρι τις 27 Μαΐου.

   1. avatar Fortis L

    Αυτό έχει κάποιο νόημα και εξηγεί την αόριστη αναφορά στο άρθρο.

  2. avatar Αχαχαχαχαχχα

   Καλο

 5. avatar Mad Max OR

  Ο παγκόσμιος μέσος όρος των 14 θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων συνιστά πανδημία;
  Τελειώνετε με το καλαμπούρι.

  1. avatar Ellraiser

   Η πανδημια δεν αφορα μονο τον αριθμο αλλα και την μολυσματικη δραση.
   Μεσα σε λιγες μερες εχουμε τρομακτικη διασπορα σε ολο τον πλανητη.
   Οσο αφορα τα μονο 14 θυματα και δεν ειναι πχ. 1400 ωφειλετε σε δρασεις των κρατων.
   Και δεν ειναι μονο ο περιορισμος (τεστ κλπ.).
   Ετσι και ειχαμε ημερησια 1000 βαρια για ΜΕΘ (δεν διαφερει το γονιδιο σου - Τουρκοι μπουνταλαδες - απο του Ιταλου) πες μου τι απαντηση θα ειχες στο τηλεφωνο σε σοβαρη κατασταση σου (με αμεση διασωληνωση)?

  2. avatar K#

   Είσαι βλάκας

   1. avatar Mad Max OR

    Με το να χαρακτηρίζεις κάποιον βλάκα, δεν γίνεσαι αυτομάτως έξυπνος. Αν έχεις επιχειρήματα (εκτός αυτών που αναπαράγονται από τα μέσα), περιμένω με χαρά να τα διαβάσω.

  3. avatar @τρελλομαξ

   Αφου ειναι καλαμπουρι εβγα εξω χωρις κανενα μετρο, κανε παρεα με ρομα και φαε απο το ιδιο πιατο. Αντε με τα τρελλα του καθενος

  4. avatar Περίεργος.

   Αν θα είχες θύμα στην οικογένειά σου,θα άλλαζες γνώμη;

   1. avatar Χρήστος76

    Φίλε μου, σωστή η ερώτησή σου. Αλλά έχω μία ακόμη πιο σωστή: Εσύ έχεις άνεργο που του τέλειωσαν τα λεφτά και δεν τον αφήνουν να βγει έξω να δουλέψει; Τι να κάνει κλεισμένος μέσα; Να ροκανίζει τα έπιπλα σαν αρουραίος; Τι είναι πιο ισχυρό; Ο φόβος για τον ιό ή η πείνα;

 6. avatar 5G και επιπτώσεις

  Κι ας επικεντρωθουμε στο εν τω μεταξύ στις αποδείξεις ότι όταν αλλάζει η ηλεκτρική φόρτιση της ατμόσφαιρας της γης, αυτό επηρεάζει τα έμβια όντα δηλητηριαζοντας τα.... Ψάξτε τις μελέτες και πανδημίας όταν πρώτο εμφανίστηκαν ραντάρ, κεραίες κοκ.

  1. avatar διόρθωση

   που δημοσιεύθηκε στο Diagnostic and Interventional Cardiology.

  2. avatar Φίλε μου

   Μη λες πολλά. Θα σε απαξιώσουν και θα σε πουν συνομοσιολόγο. Η άγνοια βλέπεις και η φύση του ξερόλλα δε θα τους αφήσει να δεχτούν τα δεδομένα ως έχουν, παρά μόνο αν το πει το κουτί.

   Συνωμοσία είναι και το Youtube; Ότι βίντεο σχετίζεται με το 5G και τον ιό, κατεβαίνει από την πλατφόρμα. Κανάλια μπλοκάρονται, βίντεο σβήνονται και άλλα δεν ανεβαίνουν ποτέ. Κάτι σα τη λογοκρισία του μπιστ.

   Για να ψαχτούμε λίγο με τις συχνότητες και πού χτυπάνε!
   Θα μου πεις και εσύ ποιός είσαι ρε μεγάλε και που τα ξέρεις αυτά κτλπ κτλπ κτλπ. H έρευνα που είχε γίνει πριν χρόνια για το τότε δίκτυο 4g από τη Diagnostic and Interventional Cardiology.
   https://www.dicardiology.com/content/study-shows-wi-fi-signals-affect-heart-rate

   Ψεύδονται και οι επιστήμονες;

   Τέλος η καρδιά είναι ένα από τα αμέτρητα όργανα που επηρεάζει το WiFi , μαζί με κύτταρα, DNA κτλπ.

   ΥΓ.: Αν δε δουλεύεις πχ. για το CERN , τότε οι ταχύτητες του 5g δε θα σου χρησιμεύσουν ποτέ, όπως επίσης δε θα καταλάβεις και καμία διαφορά. Βέβαια θα το καταλάβεις επάνω στο κορμί σου μετά από καιρό, στα παιδιά σου και σε τόσα ακόμη.

   1. avatar διόρθωση

    που δημοσιεύθηκε στο Diagnostic and Interventional Cardiology.

  3. avatar ΜΠΟΓΙΑΣ

   Όταν έρθει το 6G,θα έχουμε γενοκτονία.

 7. avatar criskalts

  Μετά από κούρσα ταξί ως επιβάτης:
  τα μέτρα θα αρθούν τον Ιούλιο, τα εμβόλια τα έχουν οι Ρώσοι σε κάτι αποθήκες.

  1. avatar Αγόρι μου

   Με πέθανες πρωί πρωί

 8. avatar Μπανάκια

  τέλος. Του χρόνου ίσως

 9. avatar Βαγγέλης101

  Αφού η καμπύλη είναι ήδη σε κάθοδο, πάντα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, πως είναι δυνατόν να λέει το πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον ότι η κορύφωση είναι σε 10 ημέρες; Μάλλον πρόκειται για ετεροχρονισμένη έρευνα με αρχικά δεδομένα. Επίσης, αφού αναμένεται θεραπευτική αγωγή σε 20 με 30 ημέρες, τότε όλα τα χρονοδιαγράμματα έρχονται σε κοντινότερες ημερομηνίες. Τα σχολεία δεν νομίζω να ανοίξουν για φέτος ξανά, αφού είναι σημαντικός παράγοντας διάδοσης (έκλεισαν πρώτα από όλα) και ως εκ τούτου δεν θα πάρει κανείς την ευθύνη, επιστήμονας ή πολιτικός, να διακινδυνεύσει τέτοια ενέργεια αφού «επιβιώνουν» και με την τηλεμάθηση. Επιπλέον, έχει δοθεί προτεραιότητα στην επαναλειτουργία της οικονομίας και προς τα εκεί θα κινηθούν.

  1. avatar Δεν ξερεις τι λες

   Καλα σου λεει ο αλλος. Λες για \"θεραπευτική αγωγή σε 20 με 30 ημέρες\", που το ειδες αυτο;;; που ολοι οι επιστημονες φασκουν και αντιφασκουν για τα φαρμακα και ποιο κανει δουλεια. Το φθινόπωρο μας βλεπω εξω...

  2. avatar @βαγγελης101

   Τη θεραπευτικη αγωγη σε ποιο ονειρο την ειδες;

  3. avatar Nikos_01

   Επιτέλους και μια σωστή/λογική τοποθέτηση.

 10. avatar Γυφτοκρατορας

  Ζιταμι επιντομα καθι βντουμαντα 800 εβρο γιατι δεν μπορι να παι να κλεπσι ουτε να στιλου τα πεντια να ζιτιανεψουν. ιμις τι θα φαμι? ουλι θα προσκινισιτι τι γυφτια.

  1. avatar Ταμτακος

   Οι γύφτοι μπορεί να ζήσουν, μπορεί και οχι. Οι σκατοψυχοι όμως ελπίζω να πεθάνετε ολοι....

   1. avatar Μιλησε

    Και ο βασιλιας γυφτος. Ναι εμεις ειμαστε σκατοψυψοι...Εσυ αντε να κλεψεις η να ζητιανεψεις ή να πουλησεις κοκο. Ειστε τιμιοι εργαζομενοι

 11. avatar Voidi

  Σεπτέμβριο θα ανοίξουμε. Σταδιακά, όταν όλος ο πληθυσμός περάσει για να εμβολιαστεί.

  1. avatar Αδερφέ,

   εκεί το πάνε και πλέον μας το παρουσιάζουν Βενιζελομαρινάκηδες πάσης φύσεως ως αναγκαίο κακό.

   Εδώ ο ΠΟΥ δήλωσε πως ίσως αρχίσουν μπούκες στα σπίτια, αρπαγή μελών, τεστάρισμα, καραντίνα σε δικό τους μέρος και βραχιολάκια για παρακολούθηση. Και αυτό ειπώθηκε από υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ.

   Ο εχθρός δεν είναι προ των πυλών. Έχει μπει από την Κερκόπορτα χρόνια τώρα.

   1. avatar Ραγιάδες

    Παλαμάς στον «Δωδεκάλογο του Γύφτου»: «Και ήταν οι καιροί που η Πόλη / πόρνη σε μετάνοιες ξενυχτούσε / και τα χέρια της δεμένα τα κρατούσε / και καρτέραγ΄ ένα μακελάρη (...) Και καρτέραγε τον Τούρκο να την πάρει».

    Τσιπάρισμα loading...

 12. avatar ξεκάλτσωτος

  στα βηματα του χασαπικου με φιγουρες συντροφε...
  προσοχη μονο μη σκονταψεις στα σπασμενα πιατα
  μη γλιστρήσεις στις γαρδενιες
  και μη ξενυχιασεις τον τουριστα....
  στα παλαμακια τα βοθροκαναλα
  και στα ωπα τα βουλτεψοχαρτα
  υγ: μη σε δω να κρατας τσιγαρο , θα σε δωσω στο 1142 ξερά , το κρατος εχει εξοδα

  1. avatar Για το τσιγάρο φορολογείσαι εδώ και χρόνια

   και πληρώνεις και φόρο για το Βασιλιά. Α\' και συ από δω.

 13. avatar 21 Απριλίου η κορύφωση.Τυχαίο άραγε?

  Α ρε newbeast τι μου κάνειs.Έλεγα να μη σχολιάσω αλλά δε μπορώ.Γράφειs ό,τι η κορύφωση αναμένεται για την Ελλάδα σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στιs 21 Απριλίου. Πω πω κάτι συμπτώσειs.Πραγματικά, αλήθεια σου λέω δε περίμενα άλλη ημερομηνία ειδικά με αυτή τη κυβέρνηση που έχουμε.Ταιριάζει απόλυτα με τα χουντικά μέτρα που πήραν.Μόνο που τότε ο κόσμοs δεν είχε χάσει τη δουλειά του και δεν είχαμε τα κοπρόσκυλα του δημοσίου να κάθονται και ο μισθόs να πέφτει κάθε μήνα.

  1. avatar ΦΊΛΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ

   ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΌΤΙ ΌΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΛΕΝΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΛΠ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥ ΚΛΠ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΛΟΙ. ΚΟΙΤΑ ΠΟΣΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ (Ή ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ) ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΚΑΡΓΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΜΕ ΠΡΙΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΛΑΒΩ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ. ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΡΑΦΩ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΥ.

  2. avatar 300

   Να το κοιτάξεις σύντροφε...έχει δράκους η ιστορία σου

 14. avatar 667

  Για παπαδομάγαζα ούτε λέξη.
  Δεν θα ανοίξουν ξανά;

  1. avatar Κούλα

   Οι εκκλησίες θα ανοίξουν το Σεπτέμβρη, με προσωπικό ασφαλείας και καταγραφή των πελατών.

  2. avatar @667

   Αυτο που συμβαινει με εσας τους αθεους απαιτει ιατρικη ερeυνα. Δεν πιστευεις δικαιωμα σου. Σε λοιδωρησε κανενας για την επιλογη σου; . Εσεις τι κολλημα εχετε με το πιστευω του αλλου και τρωγεστε συνεχεια; Tεραστιο κομπλεξ εχετε, ισως γιατι ειστε μια μικρη μειοψηφια.... δεν βρισκω αλλο λογο

   1. avatar 667

    Χωρίς θεό ο ανθρωπος δεν είναι καλός,είναι καλύτερος.

    1. avatar επιμενεις αλλα

     Εμας τι μας νοιαζει τι πιστευεις; Διαφημιση κανεις;

     1. avatar ΜΠΟΓΙΑΣ

      Ποιός κάνει διαφήμιση;
      Σήμερα,Κυριακή,ολα τα κανάλια εχουν πλημμυρίσει με παπάδες,λιβάνια,χρυσάφια,θρήνους,και τη γλώσσα του Ζουράρι.
      Ποιός κάνει διαφήμιση,

     2. avatar @ΜΠΟΓΙΑ

      Ειναι η επισημη θρησκεις της χωρας που την ασπαζεται η συντριπτικη πλειοψηφια των Ελληνων.
      Τι σε νοιαζει εσενα; Στην Τουρκια εχουν τα τζαμια; Eτσι συμβαινει παντου. Χαλαρωσε και απολαυσε το

Παρακαλούμε περιμένετε ...