32
loading

«Μια βίαια, εξουσιαστική, ατρόμητη και με κτηνώδη δύναμη νεολαία, αυτό επιδιώκω. Η νιότη πρέπει να είναι όλα αυτά τα πράγματα. Πρέπει να είναι αδιάφορη στον πόνο. Δεν πρέπει να υπάρχει αδυναμία ή τρυφερότητα μέσα της. Θέλω να δω γι’ ακόμη μια φορά στο βλέμμα της την λάμψη και αυτό που διαχωρίζει το θηρίο από το θήραμα».

Έτσι περιέγραφε ο Αδόλφος Χίτλερ το όραμά του για τη ναζιστική νεολαία, η οποία το 1933, μετά την άνοδο του Φύρερ στην εξουσία, γιγαντώθηκε και έφτασε να αριθμεί 2,3 εκατομμύρια μέλη.

Ο Χίτλερ έβλεπε στους νέους μια πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον του ναζισμού. «Μια μέρα θα κυβερνήσετε τον κόσμο» είχε πει κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης, με τους νέους να βροντοφωνάζουν «Sieg Heil» (Ζήτω η νίκη). Βασική αποστολή της νεολαίας η διαπαιδαγώγηση με βάση τα εθνικοσοσιαλιστικά ιδεώδη και η εξασφάλιση της άκριτης υπηρέτησης του ναζιστικού κράτους.

Η φωτογραφία του 16χρονου Hans Georg Henke, μέλους της νεολαίας του Χίτλερ, γνωστή ως «Hitler Jugend», έγινε εργαλείο προπαγάνδας για πολλά χρόνια. Ο φωτογραφικός φακός έχει απαθανατίσει τον έφηβο κλαμένο, με την απελπισία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Πολλές ερμηνείες δόθηκαν στην αιτία που έκανε τον νεαρό να ξεσπάσει σε λυγμούς, τόσο από τον ίδιο όσο και από τον φωτογράφο που διεκδικεί την πατρότητα της φωτογραφίας.

Ο Hans ήταν 15 ετών όταν εντάχθηκε στις αντιαεροπορικές δυνάμεις της νεολαίας του Χίτλερ. Η ζωή, μέχρι τη στιγμή της ένταξής του, δεν του είχε δείξει το καλύτερο πρόσωπό της. Το 1938 ορφανεύει από πατέρα. Χάνοντας το αντρικό πρότυπο μέσα στην οικογένεια ενηλικιώνεται πολύ γρήγορα και κάπου εκεί δέχεται το δεύτερο χτύπημα της μοίρας. Πεθαίνει και η μητέρα του και χωρίς κανένα εισόδημα αρχίζει να ζει στην απόλυτη φτώχεια και δυστυχία. Τότε αποφασίζει να πάρει τα όπλα και να πολεμήσει στο πλευρό της Βέρμαχτ, που αποτελούνταν από τον Στρατό Ξηράς (Heer), το Πολεμικό Ναυτικό (Kriegsmarine) και την Πολεμική Αεροπορίας (Luftwaffe), όπου και εντάχθηκε ο Hans.

Μέχρι και το θάνατό του το 1997 ο Hans Georg Henke υποστήριζε την ίδια ιστορία για το πού τραβήχτηκε η φωτογραφία του, που έκανε το γύρο του κόσμου, και γιατί είχε ξεσπάσει σε κλάματα.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν την ιστορία βρισκόταν στο Stettin με μία συστοιχία όπλων. Όσο οι Σοβιετικοί προέλαυναν, οι γερμανικές δυνάμεις οπισθοχωρούσαν στο Ροστόκ. Εκεί οι Σοβιετικοί συνέτριψαν την μονάδα του Hans και τότε, όπως ισχυριζόταν, τραβήχτηκε η φωτογραφία του που τον δείχνει να κλαίει.

Καθώς η φωτογραφία έκανε το γύρο του κόσμου άρχισε να κυκλοφορεί τη φήμη ότι το αγόρι έκλαιγε από τη στενοχώρια του, όταν κάποιος τον πλησίασε και του είπε «Hitler kaput (o Χίτλερ τελείωσε), μια ερμηνεία που δεν φαίνεται να επιβεβαιώθηκε.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός φωτορεπόρτερ που διεκδικεί την πατρότητα του «κλικ», John Florea, ισχυρίζεται ότι τράβηξε τη φωτογραφία στο Έσσεν της Γερμανίας το 1945. Το παιδί έκλαιγε γιατί δεν μπορούσε να αντέξει τη βαρβαρότητα της μάχης και του πολέμου, καθώς η μονάδα του είχε διαλυθεί από τις Αμερικανικές δυνάμεις, και όχι από τους Σοβιετικούς, όπως υποστήριζε ο Hans Georg Henke.

Σύμφωνα με άλλη πηγή ο Hans φαίνεται ότι μίλησε για Σοβιετικούς καθώς, μετά το τέλος του πολέμου, έγινε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος και εγκαταστάθηκε στην ανατολική Γερμανία. Οι Κομμουνιστές της ανατολικής Γερμανίας θεωρούσαν ότι εκείνοι που είχαν παραδοθεί στους Αμερικανούς κατά τη διάρκεια του πολέμου αποτελούσαν μια πιθανή τρίτη δύναμη σύμφωνα με την ιστοσελίδα rarehistoricalphotos.com.

Πολλοί τάχθηκαν με την εκδοχή του φωτορεπόρτερ καθώς συνέκριναν φωτογραφίες του Έσσεν τότε και μετά τον πόλεμο και αναγνώρισαν το στρατόπεδο όπου είχε τραβηχτεί το κλικ, στο οποίο είχε οδηγηθεί το 16χρονο αγόρι. Κατά τη διάρκεια του πολέμου το 75% του Έσσεν είχε καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς των Συμμάχων.

Ο Hans Georg Henke πέθανε το 1997.

Στη Χιτλερική νεολαία συμμετείχαν παιδιά και νέοι ηλικίας 10 έως 18 ετών. Ιδρύθηκε το 1922 και το 1926 πήρε το όνομα «Hitler-Jugend, Bund deutscher Arbeiterjugend» - «Χιτλερική Νεολαία, Ένωση Νεολαίων Γερμανών εργατών». Χωριζόταν ανάλογα με την ηλικία και το φύλο σε: «οργάνωση παίδων από 10 έως 14 ετών» , «νέων από 14 έως 18 ετών» και «κορασίδων από 10 έως 21 ετών».

Το 1923 αριθμούσε 1.000 περίπου μέλη, το 1928 τα μέλη της έφτασαν τα 25.000, μέχρι το τέλος του 1932 (μερικές εβδομάδες πριν το Κόμμα έρθει στην εξουσία), ανέρχονταν σε 107.956 και στο τέλος του 1933 η Χιτλερική Νεολαία έφτασε τα 2.300.000 μέλη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

32
σχόλια
 1. avatar Ελλαδιανος ιθαγενης με δεξιοαριστερους φυλαρχους(3)

  ((κράτους πρόνοιας))που συγκέντρωναν τους περιθωριοποιημένους νέους και εφήβους,τους αποτοξίνωση με ασκητικού χαρακτήρα τρόπο ζωής,προσεγμένη διατροφή και άθληση και τους ομογενοποιουσαν στο ναζιστικο ιδεώδες μέσω ποικίλων ((συλλογικών δράσεων))και δομών((διαφώτισης)).Μες γενιές ((ευγνωμοσύνης))και ((προθυμίας))διαμορφώνονταν !ε άμεσο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα.Οι ((άλλοι)) μας πήραν τη ζωή ,ο Φύρερ μας την έδωσε πίσω.Που ήταν ο Θεος όταν πεινουσαμε;Ιδού η απαρχή της σφυριλατισης της αθεικής συνείδησης της,υπό διαμόρφωση,ελίτ των μυστικιστικών SS.Τα SS ειδικά απαρτιζόταν ο νέους τριανταρηδες και σαρανταρηδες άξιους συνεχιστες της γενοκτονικης κληρονομιάς των ξανθωπων Τεκτόνων καταφρακτων του μεσαίωνα

 2. avatar Ελλαδιανος ιθαγενης με δεξιοαριστερους φυλαρχους(2)

  και οι Ρομά περιηγητές έμποροι μεταλλουργοί που μονοπωλούσαν την αδηλωτη διακίνηση σκραπ ,χρυσού και αργυρου.Η πάταξη της ανεργίας πήγαινε κατά συνέπεια χέρι χέρι με την((πάταξη της διαφθοράς)).Η((τρύπα)) στον προϋπολογισμό επρεπε τομταχυτερο να κλείσει.Πως;Με απολύσεις και με κατασχέσεις περιουσιών με συνοπτικές διαδικασίες απομτην ταχεία και((αποτελεσματική))δημόσια διοίκηση και δικαιοσύνη της((νέας))δισκυνερνησης.Στις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις απολύονταν δια ειδική διαταγμάτων οι Εβραίοι Μάνατζερς και στη θέση τους οριζόταν άριοι.Η παρεπόμενη συνεπεια ήταν ο !έχει προτεινος άνεργος αρειος να αισθάνεται δια φυσιολογικού συνειδησιακου αυτοματισμού,ευγνώμων στην πολιτεία αλλά συνάμα και διόλου ένοχος διότι την θέση εργασίας του την κατειχε((νόμιμα)),((αξιοκρατικά)) ως τίμιος νοικοκύρης και δουλευτης.Ιδου η απαρχή σφυριλατισης της ναζιστικης((συντροφικής))συνείδησης.Επομεμο βήμα ήταν η((αποκεντρωση))των ρόλων σε όλα τα κοινωνικά στρώματα το((άνοιγμα))στην κοινωνία.Το Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα διακλαδωθηκε όχι μόνο σε επίπεδο γειτονιάς,αλλά περαιτέρω σε επίπεδο οικοδομικού τετραγώνου και κτηριακού συμπλεγματος.Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας ήταν πρωτοβάθμιο κομματικό στέλεχος,έφερε το το γνωστό περιβραχιονιο.Οταν δε χαιρετούσε,απευθυνόταν αριστως((Heil Hitler))ακόμα κι αν ενώπιον του είχε καθηγητή πανεπιστημίου.Τα((λαϊκά))παιδιά απόκτησαν οντότητα στη νέα καθηστηκυα ταξη.Ο αλκοολισμος,τα ναρκωτικά,η νεανική πορνεία,καταπολεμούνταν από τα ειδικά οικοτροφεία του ναζιστικου

  1. avatar Ellraiser

   Καλα τα ανελυσες.
   Απλα να προσθεσω οπως προανεφερα οτι
   αυτη η οργη, απογνωση, ντροπη (παραδωσεις ανευ ορων), ελειψη οραματος, ελπιδας, οικονομικης κρισης, προδοσιες απο πολιτικους, αναλγησια, ανικανοτητα πολιτικων, κρισιμες θεσεις που καταλαμβανουν ακομη και μπεκρηδες, ασχετοι κλπ. αν προσθεσης και τον υπεπληθυσμο του πλανητη.
   Τοτε θα εντοπισης το φυτιλι για τον επομενο παγκ. πολεμο.
   Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει.

 3. avatar Φαρμακογλωσης

  Δεν εινσι της μοδας, ρε φιλε, αυτο που ζητας. Τωρα οι τασεις εινσι γιδισιες!

 4. avatar Ελλαδιανος ιθαγενης με δεξιοαριστερους φυλαρχους(1)

  Οδοιπορικό του BBC((Ο λαός του Χίτλερ))47απο τα 60 εκατομμύρια των Γερμανών εναταχθηκαν στο Εθνικοσοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα ως ενεργα μελη.Ο οικονομικός αποκλεισμός της ηττημένης γερμανιας,ο καταναγκασμός της σε καταβολή αποζημιώσεων προς τις νικήτριες δυναμεις του Μεγάλου Αποικοιοκρατικου Πολεμου,η αναλγησία του παλαιού πολιτικού συστήματος( Χριστιανοδημοκρατων-Σοσιαλδημοκρατων),η αλαζονική γραφειοκτατεια,η γενικευμένη κατάθλιψη αναδιαμορφωσαν ως ισοδύναμοι όροι το εύφορο έδαφος για να καρπισει αυτός ο(( τρίτος δρόμος))( έχοντας πρωτιστως δομικά προπαγανδίζει την αναγκαιότητα του τρίτου δρόμου που εισοηειτο ο Χίτλερ).Όλα αυτά τα πλαισιωσε το συνειδησιακό τρίπτυχο((απογοητευση-θυμος-περιεργεια))και η δημοφυλια του Χίτλερ αναπτύχθηκε σε δυσθεώρητα ύψη στο χρονικό σημείο οπότε ο τελευταίος κατάφερε να ταυτίσει το στο συλλογικό υποσυνείδητο την έννοια (( κράτος))με την έννοια ((επιχειρησιακή ετοιμότητα)).Στο σημείο αυτό είναι που ((έδωσε εξετάσεις)) στην εκλογική βαση.Το συλλογικο υποσυνείδητο είχε πια κερδιθει.Το επόμενο ζητούμενο ήταν να καλλιεργηθεί ((ιδεολογικά)).Η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων αποτέλεσε την πρώτη τη τάξη πρωτεραιοτητα για τους Εθνικοσοσιαλιστές.Οι δουλειές δεν περισσευαν επενδύσει δεν εισαγόταν λόγω του εμπάργκο τι έμεινε λοιπόν;Η εθνικοσοσιαλιστική διακυβέρνηση να πάρει από τους((έχοντες)) για να δώσει στους((μη έχοντες)).Οι έχοντες ήταν αυτοί που((πατασυτουσαν))στην οικονομία παρά την παρατεταμένη κριση,ήταν οι εβραϊκής καταγωγής ((φοροφυγαδες))

 5. avatar Μονταζ

  Να εδο βλεπεται της ενδοξαις στρατιαις τον φιλον μας, να χερεταναι με αρχεοελινηκο χερετισμο! Ουγκ...

  1. avatar γαλαζοκολόκυθο μοσχάτου

   ετσι που ειδα την φωτο με τα ορκ τονα διπλα σταλλο
   στρεμματα χωραφι φυτεμενα μου θυμησε
   δυστυχως
   φυτεμενα με τσουκνιδες βατα τριβολια αγριαδες κολλιτσιδες και γαιουραγκαθα
   φονιαδες ναζι
   ανθρωποαπορριματα
   σκυλια -δουλοι πρετοριανοι της πλουτοκρατιας
   σκουληκια της σιών

 6. avatar Στέλιος22001818

  Κάντε μερικά άρθρα και για τους κόκκινους φασίστες, δείξτε φωτογραφίες από τα γκούλαγκ, από το Κατυν, δείξτε και από τους ντόπιους - τους δικούς μας εδώ κόκκινους φασίστες, τι εγκλήματα έκαναν στον συμμοριτοπόλεμο, να μαθαίνουν οι νεότεροι ότι κομμουνισμός και ναζισμός, είναι το ίδιο πράγμα.

  1. avatar θελει η να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει

   οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται που λεει και η παροιμια ναζιστακο. εισαι σιγουρος οτι σε συμφερει να γραψουν πραγματα απο την κατοχη και τον εμφυλιο? να γραφει δηλαδη οτι οι ιδεολογικοι σου προγονοι ηταν τα τσιρακια των γερμνανων και μετα εγιναν τσιρακια των αγγλων και των αμερικανων? οτι σφαζατε ελληνες πατριωτες και καιγατε χωρια ολοκληρα με τους ναζι σκοτωνοντας ακομα και παιδια? οτι οι χουντικοι στην κατοχη ηταν συνεργατες των ναζι οπως ηταν και πολλοι δεξιοι ηγετες ?

   1. avatar Τα τσιράκια

    Των Γερμανών τα είδαμε πολύ πρόσφατα φίλε ! Και ξέρεις κάτι ; Αριστεροί δήλωναν !!! Όσο για την Οκτωβριανή επανάσταση σας έγινε με γερμανικά χρήματα στον Λένιν με αντάλλαγμα να μην μπει η Εσσδ ουσιαστικα στον Ά παγκόσμιο όπως και έγινε !
    Οποτε καλύτερα να τρώτε μεγάλες μπουκιές παρά να λέτε μεγάλες κουβέντες φασισταριά !!

    1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

     Το ότι υπεκφευγεις να απαντήσεις σε ότι έγραψα δείχνει ότι έχω δίκιο. Από εκεί και πέρα για τον σύριζα δεν θα απολογηθώ δεν είμαι σύριζα. Όσο για τον Λένιν προφανώς καλά έκανε και χρησιμοποίησε τις ενδοκαπιταλιστικες σχέσεις για την επανάσταση. Πολιτική εκανε δεν ήταν στο κατηχητικό

   2. avatar Σιγά εσύ ωρέ κουμμούνι…..

    ...που είσαι παρθένα, απείραχτη και ...αμόλυντη! Φασισταριό, που μου νιώθεις και καλύτερος από τους Ναζίδες!
    \'\'ΡΕ ΟΥΣΤ\'\' για δεύτερη φορά σήμερα φασιστόμουτρο, συνεργάτη των Ναζί το \'39 και μετέπειτα των καπιταλιστών-ιμπεριαλιστών \'\'φονιάδων των λαών\'\' Αμερικανών! Νομίζεις ότι δεν σε καταλαβαίνουμε στα σχόλια?

    1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

     Μιλάτε για την συμφωνία εσσδ και Γερμανίας;;; που η εσσδ είχε προτείνει συμμαχία ενάντια στους ναζί και εσείς προτιμήσατε να συμμαχησετε μαζί τους ώστε να τους στρέψτε ενάντια στη Ρωσία;;; ο Στάλιν προφανώς κατάλαβε το κόλπο σας κέρδισε χρόνο και πήρε τους φασίστες φαλάγγι.

 7. avatar Ellraiser

  Γιατι πραγματι εμφανιζονται τετοιοι ανθρωποι?
  Η ανθρωποτητα κανη το ιδιο σφαλμα παλι και παλι. Δεν μαθαινει τιποτα απο την ιστορια !.
  Ενα κραχ της Αμερικης το 29 που περασε στην Ευρωπη την δεκαετια του 30.
  Φτωχια, βαθια υφεση, πολιτικη σκληρης λιτοτητας, τεχνητος πληθωρισμος (μαρκο σκουπιδι) κλπ.
  Ανυπαρκτοι διεφθαρμεοι πολιτικοι που αναλωνουν απιστευτες ωρες σε απλες συζητησεις και θεματα που μπορει να λυση και ενα παιδι.!
  Πολιτικοι σχεδον σε ολο το φασμα της πολιτικης που προδιδαν συνεχεια τον λαο τους.
  Και μεσα απο ολα αυτα ξεπηδησε σαν σπιθα το εθνικοσιαλιστικο κομμα της εργατιας !!!! του Χιτλερ με ολα τα ακραια στοιχεια του φασισμου και του ακραιου εθνικισμου (αριστοτεχνικα κρυμμενα).
  Και εγινε πυρινη λαιλαπα.
  Σας θυμιζει κατι για τις μερες μας?
  Δεν ειναι τυχαιο ολη αυτη η αχρηστια, προδοσια, η αναλωση απειρων συζητησεων σε απλες λυσεις ανεβαζουν κατακορυφα την ακροδεξια και τον εθνικισμο.
  Σιγα σιγα το παζλ συμπληρωνει τα κομματια του για εναν νεο πολεμο επικων διαστασεων.
  Οι λαοι εχουν ξεχασει την εννοια πολεμος, η πεινα η δυστηχια τα αδιεξοδα και η φτωχια θα στρεψει πολλα ατομα στους κολπους του στρατου αρκει να βρεθει καποιος για τον ελενχο.
  Η απογνωση των λαων θα βρει εδαφος στην υπερηφανεια και την οργη που ψαχνει διαξοδο.
  Ελπιζω να βγω λαθος αλλα οποιος εχει διορατικοτητα θα εντοπιση τα σημεια των καιρων.

 8. avatar ψηφο κασιδιαρη

  κασιδιαρης για διμαρχως

 9. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Το πιο απίθανο είναι ότι υπάρχουν στην εποχή μας τύποι που ψηφίζουν τους ναζί γιατί θεωρούν ότι αυτό είναι καλό για την πατρίδα. Δύο παγκόσμιοι πόλεμοι και είναι τόσο ηλιθιοι που δε καταλαβαίνουν ότι ο εθνικισμός μόνο κακό έχει προκαλέσει

  1. avatar tzafar1

   Εσύ στα αλήθεια πιστεύεις ηλίθιε, ότι τον πόλεμο τον δημιούργησαν οι ναζί του Χίτλερ; Σου έχω νέα βλακόμουτρο, που το παίζεις και αναρχικός κουλτουριάρης. Το οικονομικό κραχ της Αμερικής σου λέει τίποτα; Ξέρεις τι συμβαίνει όταν οι λαοί δεν έχουν να φάνε; Επαναστάσεις! Ξέρεις ποιο είναι το μέσο των σάπιων καθεστώτων για να αποφύγουν τις επαναστάσεις; Οι πόλεμοι!!! Σαλάγα τα τώρα.

  2. avatar Σιγά εσύ ωρέ κουμμούνι…..

   ....συνεργάτη των Ναζίδων το \'39!
   Από τι ώρα είσαι στημένος στο πληκτρολόγιο ωρε ξεφτίλα? Με πόσα σχόλια παριστάνεις ότι είσαστε \'\'πολλοί\'\' ωρε φασισταριό, μετέπειτα σύμμαχε των φονιάδων των λαών Αμερικανών?
   Όπου και να μπήκα να διαβάσω, έχεις κάνει τα κακά σου παντού.

 10. avatar ψηφιζουμε χρυση αυγη

  για να ζησουμε παλιθ τετοιες ενδοξες ναζιστικες στιγμες.

 11. avatar σουρταφερτας

  κανα καλο σουβλατζιδικο ξερει κανεις?

  1. avatar losromi

   Πήγα σε ένα στη Γλυφάδα, ο τρελός γάιδαρος και μου άρεσε πολύ! Καλή όρεξη!

 12. avatar νικ μιχ

  παντα συγκινουμε οταν διαβαζω για τον αδολφο οπως αλλωστε και ολοι οι ελληνες. χιτλερ για 1000 χρονια αδελφια.

  1. avatar Νικος RHO

   Είσαι γελοίος και αμόρφωτος.

   1. avatar νικ μιχ

    γιατι ειμαι γελοιος και αμορφωτος?? επειδη εξυμνω τον αρχηγο μας?? χιτλερ για 1000 χρονια. το γραψαμε στα περιοδικα μας το λεμε και απο εδω, οσο και αν τσουζει τους προδοτες κουμουνιστες.

 13. avatar γαλαζοκολόκυθο μοσχάτου

  γιατι αραγε νακλαιγε το ναζιστρονι;;
  ε μα αν δεν ασχοληθει η αφροκρεμα της διανόησης με κατι τοσο ουσιωδες με τι θα ασχοληθει;;
  γιατι κλαψαν τοσα παιδακια που μειναν ορφανα διχως αιτια κιαφορμη απ τους ομοιδεάτες του μικρου \'\'ναζιστρονι\'\'
  εκλαψε δεν εκλαψε παντως μεχρι το 1997 εζησε
  μια χαρα τονβλεπω με το κουστουμακι τη σαλιαρα του τη μπουτουνιέρα του...
  αμα ζουσε λιγο παραπανω θα χαιροταν και την ανασυσταση του 4ου ραιχ και την οικονομικη (προς το παρον μονο οικονομικη) καθυποταξη της ευρωπης μεσω του νεου μαρκου, τον διασυρμο της βρετανιας την ανασυσταση της αυστρουγγαρικης συμμαχιας τον παραγκωνισμο της γαλλιας κλπ κλπ...
  Σιγα μη μαθαινει η νεολαια της αλεμάνια του 2019 τα κατορθωματα των παππουδων της πριν μολις 70 χρονια...πανε αυτα, παμε γιάλλα
  Ε ,οπου ναναι καποιος καινουργιος αδολφος αναδελφος θα ξεπροβαλλει να βαλει και τη δικη του πινελια στην ηδη οικονομικη γερμανικη καθυποταξη της ευρωπης
  πριν μολις λιγα χρονια υπηρχε γιουγκοσλαβια και τσεχοσλοβακια...
  δεν ταιριαζε η παρουσια τους στα σχεδια της νεας αλεμάνια και διαμελισθηκαν
  κατα ταλλα το ερωτημα ειναι γιατι εκλαιγε τοναζιστρονι
  γιατι ως γνωστον τα ναζιστρονια δεν κλαινε
  απλα κανουν τους αλλους να κλαινε

  1. avatar Γιατί τί έχεις καταλάβει

   Ο πρακτορακος ο δικός μας βάση ποιών εκτελεί? Πάλι καί σύμφωνα με τις αποφάσεις ενός τέταρτου Ράιχ, απλά αναμασανε την καραμέλα περί ναζισμού για να θολώνουν το τοπίο. Στην ουσία εντολοδόχος ξένων κέντρων αποφάσεων είναι.

   1. avatar που να καταλαβω;; αρκει που καταλαβαινεις εσυ

    πρακτορακος που εκτελει;;
    τον εισπρακτορακο της μιζενς που εκτελει συνταγες νοβαρτις εννοεις;;
    η δυναστεια καραμαληδων εκλεισε με χρεοκοπια
    η δυναστεια παπατζηδων εκλεισε με ξεπουλημα στο ράιχ
    η δυναστεια του βρυκολακα με τι λες οτι θα κλεισει χακεροχαφιέ;;

    1. avatar Προσβαλεμε

     Τό κουτσαβι τού καφενείου, πρίν βγει πήρε χρήσιμα στο Fort Knox.
     Καί τό παραμύθι συνεχίζει να την βγάζουν με κανένα επιδοματακι της μιζέριας όλοι οι σαλιες πού τον ψηφίζουν καί νά κατουράνε πάνω τους από χαρά ότι κάνει κοινωνική πολιτική ό πατερουλης καί η κατρακύλα συνεχίζεται δίχως τέλος.

  2. avatar ΑΤΛΑΣ

   Σιγά ρε... το σχόλιο...είσαι φανερά αντιγερμανός...

   1. avatar γαλαζοκολόκυθο μοσχάτου

    .....αντισχολιο με βαρυτητα....
    για τις πλατες ενος ατλαντα......
    sieg heil
    deutschland uber alles

 14. avatar Την φωτογραφία

  Ρεεεεεεεεέ

  1. avatar Demian 74

   Πες τα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...