Έρωτες, γάμοι, χρήματα, κοσμήματα, πανάκριβα δώρα, υψηλά κασέ, αναγνώριση, καριέρα. Απολάμβανε την επιτυχία, τον πλούτο και την αγάπη του κόσμου, όμως δεν ήταν όλα ρόδινα στη ζωή της.

Η Τζόαν Κόλινς είναι από εκείνες τις ηθοποιούς που ζούσαν για την διασημότητα και την απολάμβαναν όσο ελάχιστες. Η πρωταγωνίστρια στη «Δυναστεία», που έγραψε τηλεοπτική ιστορία ως αδίστακτη, πονηρή και εκδικητική «Αλέξις Κάρινγκτον», σε ηλικία μόλις 17 ετών βιάστηκε από τον Ιρλανδό ηθοποιό και μετέπειτα σύζυγό της Μάξουελ Ριντ.

Ο Ριντ της ζήτησε να βγουν έξω, της έδειξε περιοδικά πορνογραφικού περιεχομένου, και της έδωσε ένα ποτό. «Το επόμενο που θυμάμαι, βρίσκομαι ανάσκελα στον καναπέ σε εκείνο το καθιστικό και αυτός με βίαζε. Και αυτό που μου είχε δώσει ήταν ένα ναρκωτικό. Μου είχε βάλει ένα ναρκωτικό στο ποτό. Δεν έφταιγα αλλά δεν ήξερα, βγήκα μαζί του» έχει πει η ίδια για εκείνη τη νύχτα.

ggd

Τότε η Κόλινς δεν ήταν μόνο ανήλικη, αλλά ήταν και παρθένα. Παρόλα αυτά αποφάσισε να τον παντρευτεί και εξηγεί το γιατί:

«Είχα βγει μαζί του. Ίσως δεν θα έπρεπε να έχω βγει μαζί του. Ήταν αρκετά μεγαλύτερός μου και διάσημος ηθοποιός. Το χειρότερο ήταν ότι μου τηλεφώνησε και ξαναβγήκα μαζί του. Αφού βγαίναμε για κάποιους μήνες μου έκανε πρόταση γάμου. Σκέφτηκα ότι από τη στιγμή που μου πήρε την παρθενιά να τον παντρευτώ. Τον μισούσα πραγματικά αλλά ήμουν γεμάτη ενοχές που με βίασε. Μου πήρε καιρό μέχρι να εμπιστευτώ ξανά κάποιον άνδρα» εξομολογείται η ηθοποιός στο ντοκιμαντέρ για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών με τίτλο «Brave Miss World» με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της γυναικείας κακοποίησης.

Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο «κακό» που της έκανε ο Μάξουελ Ριντ. Ενώ ήταν παντρεμένοι προσπάθησε να την «πουλήσει» για μια βραδιά σε έναν Άραβα σεΐχη, έναντι 10 χιλιάδων δολαρίων! Μετά από αυτό η Τζόαν Κόλινς δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να είναι παντρεμένη με αυτόν τον άνθρωπο. Τέσσερα χρόνια μετά το γάμο χώρισαν.

Έκτοτε η Κόλινς παντρεύτηκε άλλες τέσσερις φορές. Μάλιστα με τον τελευταίο της σύζυγο Πέρσι Γκίπσον είχαν 32 χρόνια διαφορά. Όσο για το ποιο είναι ένα από τρία σημαντικά στοιχεία σε μια σχέση, η απάντηση που έχει δώσει είναι αφοπλιστική: «Σεξ, σεξ, σεξ».

Κοκέτα και απόλυτα αυτάρεσκη, έδινε και δίνει μεγάλη βάση στην εμφάνισή της και δεν λέει όχι στις πλαστικές επεμβάσεις προκειμένου να βελτιώνει την εικόνα της και να δείχνει νέα και ωραία.

ffff

Η κακιά και δαιμονική «Αλέξις»

Όταν οι παραγωγοί την επέλεξαν την Τζόαν Κόλινς για τον ρόλο της πανούργας ραδιούργας «Αλέξις» δεν μπορούσαν ούτε να φανταστούν πόσο δικό της θα έκανε τον συγκεκριμένο ρόλο. Ο Άαρον Σπέλινγκ, παραγωγός της σειράς έχει πει: «Τα κατάφερε γιατί δεν υποδύθηκε την Κάριγκτον, έγινε η Κάρινγκτον».

Για κάθε επεισόδιο η Κόλινς έπαιρνε 120.000 δολάρια. Μετά από τα δύο πρώτα χρόνια συμμετοχής της στη σειρά τα λεφτά δεν της αρκούσαν κι έτσι ζήτησε παραπάνω. Η απαίτησή της για αύξηση έπεσε στο κενό αλλά εκείνη είχε αποφασίσει ότι θα την έπαιρνε. Τους απείλησε ότι θα φύγει από τη σειρά και το έκανε. Δεν εμφανίστηκε στο πρώτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν.

Οι δημιουργοί της «Δυναστείας» υπέκυψαν τελικά στον εκβιασμό, γιατί γνώριζαν ότι ο κόσμος μισούσε με πάθος την πανούργα «Αλέξις». Η Κόλινς έφερε τα πράγματα όπως ακριβώς τα ήθελε, έγινε το δικό της και πήρε παραπάνω χρήματα.

Είχε μεγάλη πέραση στο αντρικό φύλο, είχε πολλές σχέσεις αλλά είχε ρίξει και τις χυλόπιτες της. Δραστήρια και δυναμική θαύμαζε την Μάργκαρετ Θάτσερ. Είχε εμμονή με την καριέρα της και πολλές φορές κατηγορήθηκε ότι παραμελούσε τα παιδιά της. Η ίδια έχει απαγορεύσει στα εγγόνια της να την φωνάζουν γιαγιά και την αποκαλούν χαϊδευτικά «DoDo».

Ήξερε να χειρίζεται τα μέσα και τα φώτα της δημοσιότητας και το απέδειξε την περίοδο που η αδερφή της, Τζάκι, αρρώστησε και πέθανε. Η Κόλινς πληροφορήθηκε ότι η αδερφή της έπασχε τα τελευταία χρόνια από καρκίνο του μαστού. «Ήταν η καλύτερη μου φίλη, την αγαπώ και θα την τιμώ όσο ζω», δήλωσε η Κόλινς μετά τον θάνατο της Τζάκι.

hfhf

Τα τελευταία χρόνια γράφει μυθιστορήματα, τα οποία ξεπουλάνε. Με την πολυετή καριέρα της κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Α’ γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά και ένα Έμμυ για την συμμετοχή της στη σειρά με την υψηλότερη τηλεθέαση.

Το 2012 σε ηλικία 78 ετών, η θρυλική τηλεοπτική «Αλέξις» επανήλθε στην τηλεόραση, αυτή τη φορά μέσω διαφήμισης. Η Τζόαν Κόλινς πρωταγωνίστησε σε διαφήμιση για το σοκολατένιο σνακ «Snickers» και μιλώντας για την εμπειρία της παραδέχτηκε πόσο απόλαυσε το γεγονός ότι ήταν περιτριγυρισμένη από ένα σωρό ημίγυμνους άντρες.

Τζόαν Κόλινς: Ο άντρας μου δεν ήταν παιδόφιλος, απλά του άρεσαν οι 17χρονες

Πρόσφατα ο γιος της Τζόαν Κόλινς, Αλεξάντερ Νιούλι (ή «Σάσα»), ενόψει της κυκλοφορίας της αυτοβιογραφίας του, εξήγησε ότι ο πατέρας του, ο διάσημος τραγουδιστής και ηθοποιός Άντονι Νιούλι ο οποίος πέθανε το 1999 μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, ήταν παιδόφιλος.

dsfs

«Αισθανόταν έντονη σεξουαλική έλξη για την αθωότητα. Ήταν παιδόφιλος. Τον έλκυε η νεανική εμφάνιση. Θεωρούσε την αθωότητα αφροδισιακό» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην Sunday Times με τις δηλώσεις του να προκαλούν την οργή της μητέρας του.

«Νομίζω ότι ο Σάσα είναι εξαιρετικά αφελής και δεν γνωρίζει καν το νόημα της λέξης. Ο Τόνι παραδεχόταν και ο ίδιος ότι του άρεσαν οι νέες γυναίκες, 17, 18 και 19 ετών αλλά σε καμία περίπτωση δεν αισθανόταν έλξη για παιδιά. Δεν θα παντρευόμουν ποτέ και σε καμία περίπτωση έναν τέτοιο άνθρωπο», δήλωσε η 84χρονη σήμερα ηθοποιός. Όπως τόνισε «μπορεί να πει κατηγορηματικά ότι ο γιος της λέει ψέματα» και ότι «δεν είχε δει ποτέ τέτοιου είδους συμπεριφορά» από τον εκλιπόντα σύζυγό της.