Το καφέ της Μονεμβασιάς με τη θέα που κόβει την ανάσα

Η απαραίτητη στάση μετά τη βόλτα στην επιβλητική καστροπολιτεία της λακωνικής γης


ΤΑΞΙΔΙTIPS
7:16
02/12/2019
Το καφέ της Μονεμβασιάς με τη θέα που κόβει την ανάσα
loading

Είναι γεγονός πως από όπου κι αν κοιτάξεις τον «τόπο των ερωτευμένων», την καστροπολιτεία της Πελοποννήσου με την παγκόσμια εμβέλεια, εντυπωσιάζεσαι.

Για τη θρυλική Μονεμβασιά ο λόγος, που πήρε το όνομά της από τη μία και μοναδική είσοδό της («μόνη» και «έμβαση») και τραγουδήθηκε απ’ όλους ως το «Γιβραλτάρ της Ανατολής».

Το μεσαιωνικό φρούριο πάνω στον βράχο με τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα εντυπωσιακά αρχοντικά, τις ατμοσφαιρικές καμάρες, τις πανέμορφες εκκλησίες και τα μυριάδες πέτρινα σκαλιά που σε καλούν σε ένα ταξίδι στον χρόνο.

Ένα ταξίδι που ξεκινά μόλις περάσεις την πύλη του κάστρου και αντικρύσεις το κεντρικό σοκάκι της Μονεμβασιάς, τη «Μέση Οδό» κατά τους Βυζαντινούς.

Η επίσκεψη στη Μονεμβασιά είναι εμπειρία. Η ατμόσφαιρά της μοναδική, με τα χρώματα της πέτρας και της θάλασσας να κυριαρχούν στον ορίζοντα και τις αυστηρές γεωμετρικές γραμμές της να προκαλούν δέος.

Η βόλτα στην Πάνω Πόλη επιβεβλημένη, με τα αρχοντικά και την Αγία Σοφία που μοιάζει σχεδόν σαν να αιωρείται, έτσι όπως κρέμεται στην πλαγιά πάνω από τη θάλασσα, να κόβουν την ανάσα.

Ένας τέτοιος παραμυθένιος προορισμός δεν θα μπορούσε παρά να έχει και το «παρατηρητήριο» που του αξίζει, εκεί όπου σπεύδουν οι ερωτευμένοι για να αγναντέψουν τη θέα, αλλά και κάθε ταξιδιώτης που αναζητεί τη μαγεία του παρελθόντος.

Για το Malvasia Cafe ο λόγος, το καφενεδάκι του ξενοδοχείου Malvasia, που διαθέτει την καλύτερη ίσως θέση στο κάστρο για να αφήσεις το μάτι σου να ξεκουραστεί στα απλόχερα δώρα του χρόνου και της φύσης.

Με θέα το πέλαγος, με «καταπληκτική θέα», «υπέροχη θέα», «μαγευτική θέα», «εξαιρετική θέα», όπως ομολογούν όσοι κάθισαν εδώ και είπαν να μοιραστούν την εμπειρία τους.

Ένα καφέ που η τοποθεσία του και μόνο στην άκρη του κάστρου φτάνει για να σε αποζημιώσει μετά το πολύωρο περπάτημα.

Γραφικότητα, παράδοση και χορταστικές ματιές στη Μονεμβασιά και το βαθύ γαλάζιο που την τυλίγει…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει