Να δουν τη Γη με φρέσκια ματιά καλεί τους διαδικτυακούς «φίλους» του ο Νεοϋορκέζος συγγραφέας Benjamin Grant μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, με την ονομασία «Daily Overview».

Μερικές από τις φωτογραφίες που καθηλώνουν τους 367.000 followers του συγκεντρώθηκαν στο λεύκωμα «Overview: A New Perspective» που αποτυπώνει εντυπωσιακές λήψεις της Γης από ψηλά.

Με σκοπό να μεταφέρει το λεγόμενο «overview effect», την αίσθηση δέους και θαυμασμού που νιώθουν οι αστροναύτες όταν κοιτούν στον πλανήτη μας από το διάστημα, ο Grant συνεργάστηκε με την  DigitalGlobal για να επιλέξουν τις πιο εντυπωσιακές δορυφορικές εικόνες.

«Από τη δική μας οπτική γωνία, στην επιφάνεια της Γης, είναι αδύνατο να καταλάβει κανείς το μεγαλείο των πραγμάτων που έχουμε κατασκευάσει, την περιπλοκότητα των συστημάτων που έχουμε αναπτύξει ούτε την καταστροφική επίδραση που έχουμε στον πλανήτη μας», λέει ο Grant στη Daily Mail.

diaisdamn2
Καμπότζη, ναός Angkor Wat (αριστερά) και Musa Bay στο Iran
diaisdamn3
Marabe Al Dhafra, Αμπού Ντάμπι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
diaisdamn4
Απόβλητα από ορυχεία στο Μίσιγκαν πέφτουν στη λεκάνη Gribbens. Δεξιά η φημισμένη παραλία Ipanema στο Ρίο ντε Τζανέιρο
diaisdamn5
Το φεστιβάλ Burning Man στη Νεβάδα των ΗΠΑ προσελκύει περισσότερους από 65.000 συμμετέχοντες το χρόνο
diaisdamn6
Στο νησί Nishinoshima της Ιαπωνίας το ηφαίστειο άρχισε να εκρήγνυται το Νοέμβριο του 2013 και συνέχισε έως τον Αύγουστο του 2015. Στη διάρκεια της έκρηξης το νησί μεγάλωσε σε έκταση. Δεξιά το Sun Lakes της Αριζόνα, οργανωμένη κοινότητα 14.000 κατοίκων
diaisdamn7
Fort Worth International Airport στο Ντάλας. Εξυπηρετεί κάθε χρόνο 64 εκατομμύρια επιβάτες
diaisdamn8
Viareggio, Ιταλία
diaisdamn1
Αγροκτήματα στο Creil της Ολλανδίας
diaisdamn9
Αδαμαντωρυχείο Jwaneng, Μποτσουάνα
diaisdamn10
Jeongwang-dong, Νότια Κορέα