Δεν είναι λίγες οι φορές που τόσο η βρετανική εφημερίδα, όσο και οι αναγνώστες της, συμπεριλαμβάνουν ελληνικά μέρη σε αφιερώματα για την Ευρώπη που δημοσιεύονται κατά καιρούς.

Αυτήν την φορά, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες, οι αναγνώστες του Guardian συμπεριέλαβαν δύο ελληνικούς θερινούς κινηματογράφους σε αγαπημένους προορισμούς των Κυκλάδων, ως secret tip για τους επισκέπτες τους.

Στη δεύτερη θέση της λίστας, λοιπόν, με τους 12 καλύτερους θερινούς κινηματογράφους στην Ευρώπη συναντάται το Cine Naxos, στη χώρα της Νάξου, το οποίο σύμφωνα με το άρθρο πρόκειται «για ένα μέρος μαγικό».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «σε ένα τέτοιο μέρος με ένα παγωμένο μπουκάλι μπύρας και τα τζιτζίκια να αποτελούν το τέλειο φυσικό soundtrack, ακόμη και μια κακή ταινία φαίνεται αρκετά ανεκτή».

Το δεύτερο ελληνικό σινεμά που συναντάται στη λίστα βρίσκεται στην έκτη θέση και δεν είναι άλλο από το Cine Kamari, στο γραφικό χωριό Καμάρι στη Σαντορίνη.

«Σε έναν καταπράσινο παραδοσιακό κήπο με υπαίθριο μπαρ που σερβίρει τοπικό κρασί, ο θερινός κινηματογράφος στο Καμάρι δίνει την αίσθηση των αμφιθεάτρων της αρχαίας Ελλάδας, συνδυασμένη με πολυτέλειες, όπως η υπερσύγχρονη τεχνολογία, του 21ου αιώνα», αναφέρει συγκεκριμένα το άρθρο.