Κορονοϊός: Σταματούν οι πτήσεις από και προς Μεγάλη Βρετανία και Τουρκία

Όλη η απόφαση


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
11:02
23/03/2020
Κορονοϊός: Σταματούν οι πτήσεις από και προς Μεγάλη Βρετανία και Τουρκία
3
loading

Σταματούν με κοινή υπουργική απόφαση οι πτήσεις από και προς Βρετανία και Τουρκία. Ειδικότερα, η απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως προβλέπει την «επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού συνδέσεων με την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

Δείτε εδώ όλη την απόφαση

Άρθρο πρώτο

1. Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από την Τουρκία, των θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων με τη χώρα αυτή, καθώς και την απαγόρευση εισόδου προσώπων στην ελληνική Επικράτεια από την Τουρκία, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια, για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 και ώρα 06:00 έως και 15.4.2020 και ώρα 15:00, σύμφωνα με την από 22.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει:

α) Έλληνες πολίτες, κατόχους άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα,

β) Τη διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων,

γ) Τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία.

2. Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από το Ηνωμένο Βασίλειο, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια, για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 και ώρα 06:00 έως και 15.4.2020 και ώρα 15:00, σύμφωνα με την από 22.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Άρθρο δεύτερο

1. Σε κάθε περίπτωση, σε πρόσωπα που προέρχονται από τις χώρες του πρώτου άρθρου και εξαιρούνται ή δεν καταλαμβάνονται από την εφαρμογή της παρούσας, είναι δυνατόν να εφαρμόζονται τα μέτρα των περιπτώσεων (β), (γ) και (ε) της παρ. 2 του άρθρου πρώτου της από 25.2.2020 πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

2. Η παρούσα δεν εμποδίζει την εκπόνηση και εφαρμογή προγράμματος επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στις χώρες του πρώτου άρθρου. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΝΟΤΑΜ για αναστολή πτήσεων έως τις 15 Απριλίου 2020

Μετά την απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την προσωρινή απαγόρευση που επιβάλλει η Ελλάδα στις πτήσεις προς και από Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης του COVID-19, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε ότι εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ η οποία ισχύει από σήμερα 23 Μαρτίου 2020 και ώρα 24:00 έως τις 15 Απριλίου 2020 και ώρα 15:00.

Με τη σχετική NOTAM αναστέλλονται όλες οι πτήσεις, μεταφοράς επιβατών, από και προς τα αεροδρόμια των εν λόγω χωρών (Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο) ενώ παρατείνεται η απαγόρευση πτήσεων προς την Ισπανία και την Ιταλία μέχρι τις 15-4-2020.

Όπως και με τις προηγούμενες ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η ΥΠΑ, από την προσωρινή αναστολή πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία, την Ισπανία και την Ιταλία εξαιρούνται οι εμπορευματικές (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι ferry flights (επιστροφή αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του), οι κρατικές (state), οι αναγκαστικές (emergency), οι υπερπτήσεις (overflights), οι ανεφοδιασμού και οι πτήσεις επαναπατρισμού.

Η ΥΠΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι ενέργειες αυτές γίνονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σύμφωνα και με την από 22.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Πτερέλαος

    Απίστευτη υποκρισία των Ελλήνων κυβερνητικών. Σταματάμε τις πτήσεις από και προς Τουρκία. Ενδεχομένως να σταματήσουμε και τις επίσημες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με τους άσπονδους γείτονες μας ( π.χ. μεταξύ Χίου και Τσεσμέ , κλπ.). Όμως με τίποτε δεν μπορούν να σταματήσουν την συνεχιζόμενη αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών διά θαλάσσης από Τουρκία προς τα Νησιά μας. Δηλαδή οι διά θαλάσσης ερχόμενοι λαθρομετανάστες δεν είναι πιθανόν να μεταφέρουν τον κορωνοϊό ?? Άσε που με την δικαιολογία των πολλών κρουσμάτων στην χώρα του δικτάτορα Ερντογάν , θα σταματήσουν ( για δήθεν ανθρωπιστικούς λόγους ) και οι ελάχιστες επαναπροωθήσεις λαθρομεταναστών στην Τουρκία που κατόρθωνε να ολοκληρώνει κάθε εβδομάδα η ανάπηρη Ελληνική κρατική μηχανή και η γερμανο- καθοδηγούμενη FRONTEX. Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι σε κατάντησαν και πεδίο πειραμάτων για τις ορεξεις της λέσχης Μπίλντερμπεργκ και για την έλευση της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

  2. avatar ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

    ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ !

  3. avatar Από και προς Τουρκία

    Έπρεπε να έχει κλίσει δια παντός !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει