Μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2013 θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο με την Αθήνα η Olympic Air, αφού θα ανακοινώσει άμεσα τη διακοπή των πτήσεων αυτών. Παράλληλα την 30η Σεπτεμβρίου διακόπτει τις πτήσεις και προς Ρόδο.

Όπως όλα δείχνουν, εν αναμονή της απάντησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για το αν θα συγχωνευθεί η Ολυμπιακή με την Aegean, υπάρχουν ήδη κινήσεις από πλευράς Ολυμπιακής, η οποία έχει ανακοινώσει επίσημα στους πράκτορες ότι διακόπτει τις πτήσεις για Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, οι περικοπές σε αυτά τα δρομολόγια δείχνουν ότι η εταιρεία επιχειρεί να βελτιώσει τα οικονομικά της και να συνεχίσει το πτητικό της έργο, σε περίπτωση κατά την οποία δεν επιτευχθεί η συγχώνευση.

Οι ίδιες πληροφορίες πάντως αναφέρουν, ότι όσοι επιβάτες έχουν προαγοράσει τα εισιτήριά τους, δεν θα χάσουν τα χρήματα που έδωσαν, αλλά θα τους επιστραφούν από την εταιρεία.

Η ανακοίνωση της Ολυμπιακής
«Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι, από την 14η Οκτωβρίου 2013 οι πτήσεις από Αθήνα προς Ηράκλειο και από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη διακόπτονται. Για τα εισιτήρια της ΟΑ έχουν ήδη εκδοθεί για ταξίδια μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία μπορεί να επιστρέφεται η αξία τους στο σύνολό της, απευθείας μέσω των GDS (Refund notice), εφ’ όσον τουλάχιστον ένα κουπόνι ATH/HER και vv ή ΑΤΗ/SKG Και vv συμπεριλαμβάνεται. Επιπλέον, και για όσους επιβάτες με εισιτήριο ΟΑ (050), που περιλαμβάνει διαδρομή ATH-HER και vv ή ΑΤΗ/SKG και vv, μετά την 13η Οκτωβρίου 2013, και δεν επιθυμούν να τους επιστραφεί η αξία του εισιτήριου τους, μπορείτε να βρείτε παρακάτω την διαδικασία επανέκδοσης, των συγκεκριμένων εισιτηρίων σε πτήσεις της AEGEAN (A3). Με αυτή την ευκαιρία, η Olympic Air, σας ευχαριστεί για την μέχρι τώρα συνεργασία σας».