O πιο trendy προορισμός ψυχαγωγίας, 30 λεπτά μακρυά από την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Αμπού Ντάμπι, είναι το νησί Yas, που φιλοξενεί το αριστοτεχνικά φτιαγμένο Yas Marina Circuit, στο οποίο διοργανώνεται το ετήσιο Grand Prix της Φόρμουλα 1, το Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix.

Εξοικειωθείτε με το Yas Marina Circuit δηλώνοντας συμμετοχή σε ένα από τα οργανωμένα πακέτα, που προσφέρουν «εμπειρία οδήγησης» και «ιδιαίτερα μαθήματα οδήγησης», δίνοντας μια γεύση από την μοναδική εμπειρία που μπορεί να προσφέρει η οδήγηση με ένα αγωνιστικό όχημα. Στο κέντρο της πίστας βρίσκεται το Yas Viceroy Abu Dhabi, ένα πέντε αστέρων, πολυτελές ξενοδοχείο, το μόνο που είναι χτισμένο πάνω από μια πίστα της F1 και μάλιστα με τόσο εντυπωσιακό τρόπο, ώστε το μισό να βρίσκεται στην ξηρά και το άλλο μισό να «κρέμεται» πάνω από το νερό.

Λίγο πιο δίπλα, προσφέροντας θέα στην εκπληκτική πίστα της F1, το εστιατόριο Cipriani σερβίρει πιάτα με την υπογραφή του Harry Bar της Βενετίας, καθώς και κλασσικές ιταλικές σπεσιαλιτέ. Προσελκύοντας υπερπολυτελή σκάφη από όλα τα μέρη του κόσμου, ακόμα και από την Αυστραλία, για τους ετήσιους αγώνες της F1, η μαρίνα του νησιού Yas παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις φιλοδοξίες του Αμπού Ντάμπι να γίνει ένας ισχυρός αντίπαλος στις παραδοσιακές περιοχές yachting, της Μεσογείου και της Καραϊβικής.

Για ολοήμερη διασκέδαση για όλες της ηλικίες, επισκεφθείτε το Ferrari World Abu Dhabi, το πρώτο θεματικό πάρκο της Ferrari στον κόσμο και το μεγαλύτερο αξιοθέατο του είδους του. Το πάρκο αφηγείται την ιστορία της Ferrari με πάθος και ενθουσιασμό μέσα από περισσότερες από 20 συναρπαστικές και εκπαιδευτικές διαδρομές και αξιοθέατα, διαδραστικά ψώνια και αυθεντικές ιταλικές γευστικές εμπειρίες.

Ένα νέο απόκτημα της περιοχής είναι το Yas Waterworld, που καταλαμβάνει μια έκταση που ισοδυναμεί με περίπου 15 γήπεδα ποδοσφαίρου και περιλαμβάνει 43 συναρπαστικά παιχνίδια.

Οι επισκέπτες αυτού του φουτουριστικού υδάτινου πάρκου θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την πρώτη στον κόσμο και μεγαλύτερη νεροτσουλίθρα, που λειτουργεί με υδρομαγνητική ενέργεια και θυμίζει ανεμοστρόβιλο. Μοναδική είναι και η εμπειρία που προσφέρει το Bandit Bomber, ένα τρενάκι 550 μέτρων, στο οποίο οι αναβάτες μπορούν να εκτοξεύουν πίδακες νερού σε συγκεκριμένους στόχους, να ρίχνουν “βόμβες” νερού και να προκαλούν ειδικά εφέ.

Προσφέροντας μια αληθινή εμπειρία διασκέδασης, το πάρκο αντανακλά την κληρονομιά του Αμπού Ντάμπι και έχει ως κεντρικό θέμα το «Χαμένο μαργαριτάρι». Διαθέτει επίσης ένα παζάρι, πολλά εκθέματα και εστιατόρια .

Στις δυτικές ακτές του νησιού Yas θα βρείτε τοYas Links Abu Dhabi, ένα βραβευμένο γήπεδο γκολφ, σχεδιασμένο από τον Kyle Phillips, έναν από τους κορυφαίους αρχιτέκτονες γηπέδων γκολφ στον κόσμο. Πρόσφατα ψηφίστηκε μεταξύ των «Top 10 νέων γηπέδων γκολφ στον κόσμο» από το αμερικάνικο περιοδικό Golf Magazine.

Η μοναδική παραλία του νησιού εκτείνεται στη νότια ακτή του και είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε τον ήλιο και να χαλαρώσετε πίνοντας το ποτό σας ή απολαμβάνοντας το γεύμα σας. Η είσοδος , η οποία περιλαμβάνει πετσέτα θαλάσσης και ξαπλώστρες, κοστίζει 10 ευρώ για τους ενήλικες και μόλις 5 ευρώ για παιδιά ηλικίας 8-16 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και 20 ευρώ για τους ενήλικες και 10 ευρώ για τα παιδιά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Απολαύστε την!