Για πολλούς, και όχι άδικα, η Εύβοια αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για εξορμήσεις που χαρακτηρίζονται από ηρεμία και γαλήνη, μακριά από την βουή και την πολυκοσμία δημοφιλέστερων προορισμών.

Συνδυάζοντας αρμονικά τρόπο το βουνό με την θάλασσα, συγκαταλέγεται σε εκείνες τις επιλογές που παραμένουν σταθερές αξίες για τις τελευταίες εξορμήσεις με άρωμα καλοκαιριού. Παρακάτω θα βρείτε δύο υπέροχα και γραφικά, παραθαλάσσια χωριά πραγματικά ησυχαστήρια που αξίζει πραγματικά να ανακαλύψετε.

Μαρμάρι

Το Μαρμάρι, συναντάται στη Νότια Εύβοια, αμφιθεατρικά χτισμένο γύρω από έναν όμορφο κόλπο, ακριβώς απέναντι από την Ραφήνα, ενώ το όνομά του παραπέμπει στα πλούσια πετρώματα της ευρύτερης περιοχής, καθώς οι κάτοικοί του τα παλαιότρα χρόνια ασχολούνταν ως επί το πλείστον με την επεξεργασία και εξαγωγή πετρωμάτων μαρμάρου και σχιστόλιθου.

Το ήσυχο ψαροχώρι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αποτελεί δημοφιλή επιλογή για τους εκδρομείς του Σαββατοκύριακου, κυρίως από την Αθήνα, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που το επιλέγουν και για τις φθινοπωρινές εξορμήσεις τους, καθώς προσφέρει μια μοναδική εμπειρία.

Η περιοχή διαθέτει ονειρικές παραλίες που παραπέμπουν σε εξωτικούς προορισμούς, όπως εκείνη της Μεγάλης Άμμου που έγινε ιδιαιτέρως γνωστή από το άκρως επιτυχημένο σποτ της κυβέρνησης για τον τουρισμό, με την χαρακτηριστική εικόνα της χρυσαφένιας αμμόγλωσσας να ταξιδεύει, πια, στα πέρατα του κόσμου.

Λίμνη

Για τους περισσότερους η Λίμνη, στη Βόρεια Εύβοια, αποτελεί τον πιο γραφικό προορισμό στο συγκεκριμένο τμήμα του νησιού, η οποία κερδίζει αμέσως τον επισκέπτη με την ηρεμία και την ανέγγιχτη από τον μαζικό τουρισμό ομορφιά που την διακρίνει.

Αμφιθεατρικά χτισμένη πάνω από τα νερά του Βόρειου Ευβοϊκού, μοιάζει να «αγναντεύει» τον απάνεμο κόλπο, απολαμβάνοντας θέα που πολλές φορές φτάνει μέχρι και τις κοντινές ακτές της Στερεάς Ελλάδας. Τα παραδοσιακά σπίτια με τις κόκκινες κεραμιδοσκεπές και την νεοκλασική αρχιτεκτονική βαμένα σε έντονα χρώματα, τα στενά δρομάκια και το πράσινο από το πευκόφυτο βουνό του Καντηλιού, που σχεδόν αγγίζει τη θάλασσα, στα χαρακτηριστικά στοιχεία του χωριού που το κάνουν μοναδικό.

Η «καρδιά» του χωριού, ωστόσο, χτυπά στο παραλιακό μέτωπο με τα ουζερί και τις ταβέρνες, τις καφετέριες και τα μπαρ, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του ή νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες με θέα τόσο στα γαλαζοπράσινα νερά του Ευβοϊκού, όσο και στην καταπράσινη πλαγιά του χωριού.

Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι η Λίμνη είναι χτισμένη κοντά στο αρχαίο Ελύμνιον, όπου σύμφωνα με τον Σοφοκλή συναντήθηκε για πρώτη φορά ο Δίας με την Ήρα.