Με το «μικρό του αδελφάκι» λένε ότι κλέβει την παράσταση στο Ζαγόρι και δεν είναι υπερβολή. Ο λόγος για το Πάπιγκο ή αλλιώς Μεγάλο Πάπιγκο που μαζί με το γειτονικό του χωριό, το Μικρό Πάπιγκο (πολλοί τα αναφέρουν ως ένα) στέκονται στα 1.000 περίπου μέτρα υψόμετρο στο νομό Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές της Τύμφης, ο πανέμορφος οικισμός αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα Ζαγορίτικης αρχιτεκτονικής και ο οικισμός είναι ανακηρυγμένος παραδοσιακός. Και είναι ό,τι αναζητά κανείς αν θέλει έναν ήρεμο και μέσα στη φύση προορισμό κυρίως το χειμώνα.

Το χωριό βρίσκεται πολύ κοντά στο φαράγγι του Βίκου και εντός του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου γεγονός το οποίο κάνει κατανοητό, ακόμη και σε όποιον δεν το έχει επισκεφτεί, το λόγο για τον οποίο ξεχωρίζει. Περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση φυλλοβόλων δέντρων με αποτέλεσμα η περιοχή να αλλάζει χρώματα κάθε εποχή του έτους.

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα από τα διάσημα χωριά του Ζαγορίου και έχει ιδιαίτερα αυξημένη τουριστική κίνηση πράγμα που οφείλεται αφενός στη θέση του, αφετέρου στον παραδοσιακό χαρακτήρα που διατηρεί.

Πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια με πέτρινες σκεπές, καλοδιατηρημένα καλντερίμια και όμορφες πέτρινες βρύσες είναι μερικά από αυτά που θα συναντήσει ο επισκέπτης.

Και όλο αυτό με φόντο την Αστράκα, μια σειρά από τεράστιους βραχώδεις σχηματισμούς του όρους Τύμφη που υψώνονται ακριβώς πάνω από τα σπίτια. Διάσημο σημείο, επίσης, κοντά στον οικισμό είναι οι κολυμπήθρες. Ουσιαστικά, πρόκειται για μεγάλες κοιλότητες που σχηματίζονται στη βραχώδη κοίτη του ρέματος του Ρογκόβου οι οποίες γεμίζουν νερό θυμίζοντας κολυμπήθρες. Εκεί, το καλοκαίρι, οι επισκέπτες απολαμβάνουν τη φύση ή ένα δροσερό μπάνιο.