Για πολλούς η γιορτή της αλλαγής του χρόνου είναι μια καλή ευκαιρία για ταξίδι, συνδυάζοντας την απόλαυση της γνωριμίας με κάποιον προορισμό και την ψυχαγωγία μέσα στο εορταστικό κλίμα.

Οι ειδικοί του Lonely Planet επιλέγουν επτά προορισμούς σε όλο τον κόσμο κι εξηγούν γιατί είναι ιδανικοί για την αντιστροφή μέτρηση προς το 2017.

Ματέρα, Ιταλία

plananregba1

Η πόλη θα ανακηρυχθεί το 2019 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης αλλά ο Angelo Pittro, διευθυντής μάρκετινγκ του Lonely Planet στην Ιταλία, προτείνει στον κόσμο να μην περιμένει μέχρι τότε. Η πόλη είναι μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco και φιλοξενεί πλήθος φεστιβάλ και οργανώσεων.

Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ

plananregba2

Η Rebecca Warren από το περιοδικό του Lonely Planet στις ΗΠΑ προτείνει αλλαγή του χρόνου στην πλατεία Jackson Square της Νέας Ορλεάνης. «Το πάρτι που γίνεται εκεί κάθε χρόνο περιλαμβάνει ζωντανή μουσική και σόου πυροτεχνημάτων με φόντο τον καθεδρικό ναό της πόλης, ένα από τα καλύτερα δείγματα γαλλικής αρχιτεκτονικής στις ΗΠΑ, και τον ποταμό Μισισιπή.

Μελβούρνη, Αυστραλία

plananregba3

Τα μπαρ στις ταράτσες κτιρίων στη Μελβούρνη προσφέρουν εκπληκτική θέα στις εκδηλώσεις για την αλλαγή του χρόνου, συμβουλεύει η Terri Coad από το Lonely Planet της χώρας. Μην ξεχνάτε πως το σόου πυροτεχνημάτων γίνεται μέσα στην υπέροχη καλοκαιρινή ζέστη.

Las Palmas, Κανάρια νησιά

plananregba4

Η Orla Thomas, συντάκτρια στο βρετανικό Lonely Planet, προτείνει τα Κανάρια νησιά για την αλλαγή του χρόνου.  Κι εδώ η γιορτή της αλλαγής του χρόνου συνοδεύεται από φαγητό και ποτό στη συνοικία Vegueta του Las Palmas και τα απαραίτητα πυροτεχνήματα. Εκεί τηρείται και το ισπανικό έθιμο με τις 12 ρώγες σταφύλι που πρέπει κανείς να φάει τα μεσάνυχτα για να μην τιμωρηθεί με κακή τύχη τη νέα χρονιά.

Nassau, Μπαχάμες

plananregba5

Για αλλαγή του χρόνου στην Καραϊβική ο Bailey Johnson, προτείνει Μπαχάμες και συγκεκριμένα Nassau. Εκεί γίνεται το μεγαλύτερο και πιο λαμπερό καρναβάλι με άφθονα πάρτι και εκδηλώσεις για τον νέο χρόνο.

Hangzhou, Κίνα

plananregba6

Αυτή είναι μια πρόταση για χαλαρή αλλαγή χρόνου. Περιλαμβάνει βόλτα στην εκθαμβωτική λίμνη West που το πρωί είναι καλυμμένη με ομίχλη και στη συνέχεια επίσκεψη στον ναό Yongfu. Για το απόγευμα προτείνεται τσάι και για το βράδυ δείπνο στο πολυτελές Shangri-La Hotel στην όχθη της λίμνης.

Σίδνεϊ, Αυστραλία

plananregba7

Η δεύτερη πρόταση για ρεβεγιόν στην Αυστραλία αφορά το Σίδνεϊ με το τεράστιο σόου πυροτεχνημάτων και τα πάμπολλα σκάφη που «χορεύουν» στο νερό υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής. Στο λιμάνι της πόλης γίνονται παντού πάρτι, άλλα ιδιωτικά και άλλα ανοιχτά σε όλους.