Υπάρχουν παραλίες με χρυσαφένια αμμουδιά, με λευκό βοτσαλάκι, με μεγάλες πέτρες. Υπάρχουν παραλίες χρωματιστές με κόκκινη, πορτοκαλί ή ροζ αμμουδιά. Υπάρχουν παραλίες που φωσφορίζουν κατά την διάρκεια της νύχτας και υπάρχει και μια παραλία που είναι γεμάτη με ποπ κορν -ή τουλάχιστον αυτή η εντύπωση δημιουργείται από τις εικόνες της!

Ναι, σωστά διαβάσατε. Η εν λόγω παραλία βρίσκεται στα Κανάρια Νησιά και είναι μία από τις πιο σπάνιες αλλά και… νόστιμες παραλίες στον κόσμο!

Πού οφείλονται τα αμέτρητα ποπ κορν στην παραλία που έχει το όνομά τους

Κοράλια σαν ποπ κορν στα Κανάρια νησιά

Το πραγματικό όνομα της παραλίας είναι El Hierro beach και βρίσκεται στο δήμο La Oliva στο νησί Fuerteventura, ενώ ο γρηγορότερος τρόπος για να φτάσει κανείς εκεί, σύμφωνα με το Travel + Leisure, είναι μια ώρα πεζοπορίας από την πόλη Corralejo.

Η παραλία παίρνει την όψη ποπ κορν από κάτι που ονομάζεται ροδόλιθοι, οι οποίοι είναι σχηματισμοί ασβεστολιθικών φυκιών και λευκής άμμου που δημιουργούν την φουσκωμένη ουσία που μοιάζει με πυρήνα στην παραλία, σύμφωνα με όσα αναφέρει το grunge.com.

Οι ροδόλιθοι αναπτύσσονται με ταχύτητα περίπου ενός χιλιοστού το χρόνο κάτω από το νερό, οπότε αναμένεται ότι τα κοράλλια στην παραλία Ποπ Κορν πρέπει να χρειάστηκαν αιώνες για να αποκτήσουν την ξεχωριστή τους εμφάνιση.

Κοράλια σε σχήμα ποπ κορν αναμειγμένα με βότσαλα σε παραλία στα Κανάρια νησιά

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η εικόνα της παραλίας El Hierro που την κάνει ξεχωριστή -και ιδανική για αμέτρητα posts και stories στο Instagram-, αλλά προσφέρει επίσης ένα τεράστιο περιβαλλοντικό όφελος στον πλανήτη.

Ένας βιολόγος από το Ινστιτούτο Ecoaqua του Πανεπιστημίου Las Palmas de Gran Canaria, ο Francisco Otero, δήλωσε στην El País ότι το κοράλλι που βρίσκεται στην παραλία Ποπ Κορν είναι ζωτικής σημασίας για το οικοσύστημα επειδή βοηθά στην απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα και σχηματίζει κοιλότητες στο σχηματισμό του που βοηθούν ορισμένα θαλάσσια είδη κατά την ωοτοκία τους, κρατώντας τα μακριά από τα αρπακτικά.

Πώς η παραλία Ποπ Κορν βοηθάει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Κοράλια που μοιάζουν με ποπ κορν σε παραλία στα Κανάρια Νησιά

Η απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα βοηθά στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, δεδομένου ότι η χημική ένωση είναι αέριο του θερμοκηπίου. Καθώς το διοξείδιο του άνθρακα παράγεται από τη χρήση ορυκτών καυσίμων, το αέριο κολλάει στη γήινη ατμόσφαιρα και συγκρατεί περισσότερη θερμότητα στον πλανήτη Γη. Τα φυτά, όπως τα φύκια στην παραλία Ποπ Κορν, για παράδειγμα, απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα ως μέρος της πηγής ενέργειάς τους, γεγονός που συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της αύξησης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Δυστυχώς, όμως, η παραλία El Hierro είχε πρόβλημα με τους τουρίστες που έπαιρναν μερικά από τα κοράλλια που μοιάζουν με ποπ κορν ως αναμνηστικά, γεγονός που όχι μόνο καταστρέφει την παραλία για τους μελλοντικούς τουρίστες, αλλά έχει και αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Σύμφωνα με το grunge.com, υπολογίζεται ότι περίπου 22 κιλά κοραλλιών κλέβονται από την παραλία κάθε μήνα από τους τουρίστες, με τις τοπικές αρχές να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία της παραλίας.