Λίγα ταξίδια είναι τόσο πολυτελή όσο εκείνα με ένα σούπερ γιοτ. Η άψογη εξυπηρέτηση, το εκπληκτικό περιβάλλον, οι εξαιρετικές ανέσεις και η θεϊκή κουζίνα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια μοναδική εμπειρία που μπορεί να μην θέλετε να αποχωριστείτε ποτέ. Πολύ σύντομα, λοιπόν, όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα δεν θα χρειαστεί να αγοράσουν ένα δικό τους σούπερ γιοτ, καθώς το 2024, αναμένεται να κυκλοφορήσει το σούπερ γιοτ Somnio, δηλαδή όνειρο στα λατινικά, με τα 39 πολυτελή διαμερίσματα. Ένας πραγματικός πλωτός παράδεισος, τον οποίο, ωστόσο ελάχιστοι θα είναι εκείνοι που θα μπορούν να τον απολαύσουν.

Άκρατη πολυτέλεια: Η πιο exclusive διεύθυνση παγκοσμίως βρίσκεται στην ουσία εν πλω

Με 222 μέτρα το Somnio θα είναι το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο τόσο σε μήκος όσο και σε όγκο -το τρέχον ρεκόρ κατέχει το Azzam, το οποίο έχει μήκος 180 μέτρα. Το Somnio θα κοστίσει το εκπληκτικό ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ κατασκευάζεται από την νορβηγική VARD.

Αντί για τις τυπικές καμπίνες σε ένα γιοτ, κάθε μονάδα θα είναι ένα υπερπολυτελές διαμέρισμα με μεγάλα παράθυρα. Τα μικρότερα διαμερίσματα είναι κοντά στα 185 τ.μ. εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ενώ το μεγαλύτερο εκτείνεται σε πάνω από 956 τ.μ., συμπεριλαμβανομένης μιας ιδιωτικής βεράντας σχεδόν 370 τ.μ.

Οι τιμές των διαμερισμάτων ξεκινούν από 15 εκατομμύρια ευρώ και τα ειδικά σχεδιασμένα χαρακτηριστικά μπορούν να σχεδιαστούν ανάλογα με τον τρόπο ζωής και τις απαιτήσεις του εκάστοτε ιδιοκτήτη.

Έτσι, οι ιδιοκτήτες μπορούν να επιλέξουν τον αριθμό των υπνοδωματίων και των προαιρετικών δωματίων, όπως ιδιωτική κουζίνα, γυμναστήριο ή βιβλιοθήκη. Κάθε διαμέρισμα θα έχει έναν ιδιωτικό υπαίθριο χώρο, κάτι σπάνιο μεταξύ ακόμη και των μεγαλύτερων ναυλώσεων σούπερ γιοτ, καθώς οι περισσότεροι υπαίθριοι χώροι είναι ανοιχτοί σε όλους τους επισκέπτες. Τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή πλημμυρίζουν τα διαμερίσματα με φως και επιτρέπουν την εκπληκτική θέα, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες τους να μπορούν να θαυμάσουν τους εμβληματικούς βράχους της ακτής του Αμάλφι, τον ορίζοντα της Νέας Υόρκης ή ακόμη και να δουν πολικές αρκούδες και πιγκουίνους στην Ανταρκτική -και όλα αυτά από την ιδιωτικότητα των διαμερισμάτων τους.

Οι ανυπέρβλητες ανέσεις του πολυτελούς σούπεργιοτ

Φυσικά, οι ανέσεις στο πλοίο είναι ιδιαιτέρως εκτεταμένες. Υπάρχει ένα μεγάλο πίσω κατάστρωμα για τις ηλιόλουστες ημέρες, το οποίο περιλαμβάνει ένα beach club με μια πισίνα και δύο μεγάλα σπα. Υπάρχουν πολλές ξαπλώστρες και υπαίθρια καθίσματα, ώστε να μπορεί κανείς να απολαύσει τον ήλιο και τη θέα. Το σούπεργιοτ διαθέτει, επίσης, ένα σημείο προσγείωσης ελικοπτέρου για τους κατοίκους που θέλουν να φτάσουν σε αυτό με στυλ.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν πολλά εστιατόρια και μπαρ, ενώ σεφ παγκόσμιας κλάσης θα επιβιβάζονται σε επιλεγμένους προορισμούς για να μαγειρέψουν τις σπεσιαλιτέ τους και να βυθίσουν τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων στην τοπική κουλτούρα της εκάστοτε περιοχής. Υπάρχει ένα κελάρι κρασιών με 10.000 φιάλες από απίστευτες σοδειές, ένα σαλόνι και μια βιβλιοθήκη στον τελευταίο όροφο, μια κινηματογραφική αίθουσα και το Connoisseur Club για εκλεκτά οινοπνευματώδη ποτά και πούρα. Η υγεία και η ευεξία αποτελούν, επίσης, αντικείμενο εστίασης, ενώ το Somnia θα έχει και ιατρική περίθαλψη στο σκάφος.

Ο συνιδρυτής και καπετάνιος Erik Bredhe, πρώην καπετάνιος του The World, ενός κρουαζιερόπλοιου με 165 κατοικίες, είναι σίγουρα ο άνθρωπος που θα ηγηθεί ενός τόσο φιλόδοξου εγχειρήματος. «Η ομορφιά μπορεί να βρεθεί τόσο στο εσωτερικό του Somnio όσο και στο εξωτερικό», είπε. «Ως το μοναδικό οικιστικό superyacht στον κόσμο, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με σχεδιαστές που συμπληρώνουν τα απαιτητικά μας πρότυπα. Οι ιδιοκτήτες μας θα βιώσουν μόνο τα καλύτερα, όπως αρμόζει σε ένα γιοτ αυτής της τάξης» ανέφερε μεταξύ άλλων στο Travel + Leisure.

Για να μάθει κανείς περισσότερες λεπτομέρειες για το Somnia θα χρειαστεί ιδιωτική πρόσκληση ή συστατική επιστολή.