Ακόμη κι αν ένα ταξίδι σε κάποια από τα πιο ακριβά θέρετρα στον κόσμο αυτήν τη στιγμή μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός, κανείς δεν είπε ότι τα όνειρα απαγορεύονται. Γι’ αυτό και παρακάτω θα βρείτε τρία από τα πιο ακριβά και πολυτελή θέρετρα στον κόσμο για να κάνετε ένα ταξίδι, έστω και νοητό, στον κόσμο της πολυτέλειας και της άκρατης χλιδής.

Jumby Bay – An Oetker Collection Hotel, Αντίγκουα: 6.900 δολάρια

Jumby Bay- An Oetker Collection Hotel

Το ιδιωτικό νησί Jumby Bay στην Αντίγκουα διαθέτει 28 σουίτες και 14 βίλες που κυμαίνονται από 102 τ.μ. ενός υπνοδωματίου έως 390 τ.μ. τεσσάρων υπνοδωματίων, σε μια έκταση 300 στρεμμάτων. Υπάρχουν, επίσης, 22 κατοικίες, συμπεριλαμβανομένου ενός αρχοντικού 9 υπνοδωματίων στο δικό του οικόπεδο 10 στρεμμάτων, με γήπεδο τένις και ιδιωτική αποβάθρα. Ανάμεσα σε όλα τα καταλύματα υπάρχουν επτά εστιατόρια και μπαρ, τρεις πισίνες, ένα σπα και πολλές ιδιωτικές παραλίες -όλα τα γεύματα και οι περισσότερες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της γευσιγνωσίας ρουμιού και των εκδρομών με ιστιοπλοϊκό, περιλαμβάνονται στην τιμή. Οι τιμές για μια σουίτα μεσαίου επιπέδου ξεκινούν από περίπου 6.900 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

Soneva Jani, Μαλδίβες: 6.130 δολάρια

Το να θέλει να ξεφύγει κανείς από τα πάντα, συνοδεύεται από ένα βαρύ τίμημα -ειδικά αν επιλέξει για τη διαμονή του το Soneva Jani στις Μαλδίβες. Αν και το θέρετρο χαρακτηρίζεται ως μια εμπειρία τύπου Ροβινσώνα Κρούσου, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα το αδιέξοδο στο ακίνητο. Υπάρχουν επτά κατηγορίες δωματίων, συμπεριλαμβανομένης μιας βίλας πάνω από το νερό τεσσάρων υπνοδωματίων με κελάρι κρασιών και νεροτσουλήθρα και ένα καταφύγιο δύο υπνοδωματίων κρυμμένο σε ένα δάσος. Ακόμη και το αρχικό μπανγκαλόου ενός υπνοδωματίου πάνω από το νερό είναι εντυπωσιακό, με έναν εντυπωσιακό χώρο 411 τ.μ. σε δύο ορόφους. Ενώ θα μπορούσε εύκολα να περάσει κανείς ολόκληρη τη διαμονή του στη βίλα, το θέρετρο διαθέτει δεκάδες επιλογές για φαγητό -συμπεριλαμβανομένης μιας αίθουσας σοκολάτας– καθώς και κέντρο ευεξίας με σπα Αγιουρβέδα και ένα περίπτερο γιόγκα. Οι τιμές για μια σουίτα μεσαίας κατηγορίας τον Ιανουάριο του 2022 ξεκινούν από περίπου 6.130 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

Kudadoo Maldives Private Island, Μαλδίβες: 5.400 δολάρια

Kudadoo Maldives Private Island

Όταν το Kudadoo Maldives Private Island λέει all-inclusive, αυτό ακριβώς εννοεί και κυριολεκτικά. Το θέρετρο προσφέρει στους επισκέπτες που κάνουν κράτηση για μία από τις 15 βίλες πάνω στο νερό απεριόριστες περιποιήσεις σπα, θαλάσσια σπορ, εκδρομές για καταδύσεις και φαγητό. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικές πρόσθετες χρεώσεις -ιδίως, γεύματα στο υποβρύχιο εστιατόριο, εκδρομές με το ιδιωτικό γιοτ και ναυλώσεις ιδιωτικών τζετ. Μότο του ξενοδοχείου είναι το «οτιδήποτε, οποτεδήποτε, οπουδήποτε», κάτι που μεταφράζεται στο ό,τι ζητήσει κανείς εδώ μπορεί να το ζήσει. Οι τιμές για μια βίλα μεσαίας κατηγορίας ξεκινούν από περίπου 5.400 δολάρια ανά διανυκτέρευση.