Μπορεί ο κορονοϊός να συνεχίζει το πλήγμα του στην παγκόσμια οικονομία, ωστόσο, το εμβόλιο αποτελεί τη μεγαλύτερη ελπίδα για όλους τους τομείς, ανάμεσα στους οποίους και ο τουρισμός.

Υπό αυτό το πρίσμα, το European Best Destinations, η ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, δημοσίευσε μια λίστα με συνολικά 15 κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης για τους ταξιδιώτες που θα διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το άρθρο στην εισαγωγή του «εάν ο εμβολιασμός σας έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2021, πιθανότατα θα ταξιδέψετε χωρίς περιορισμούς στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες».

Συνεχίζοντας, μάλιστα, το δημοσίευμα εξηγεί ότι «Η Ελλάδα, με τον υπουργό Τουρισμού κύριο Θεοχάρη να αποτελεί υπέρμαχο του πιστοποιητικού, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις χώρες που αυτό το καλοκαίρι θα καλωσορίσει τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες με πιστοποιητικό, όπως και η Μαδέρα, οι Αζόρες, η Ισπανία, η Σουηδία, η Ισλανδία, η Γεωργία κ.λπ.».

Ανάμεσα στους προορισμούς, λοιπόν, που το EBD, προτείνει στους αναγνώστες του συγκαταλέγονται και πέντε ελληνικοί προορισμοί, που κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά στη λίστα. Πρώτο συναντάται το Ρέθυμνο στην τέταρτη θέση, για το οποίο το δημοσίευμα αναφέρει ότι «Ο υπέροχος φάρος, το ενετικό λιμάνι με τα ψαροκάικα, το φρούριο αλλά και τα πεζοπορικά μονοπάτια, καθώς και υπέροχες παραλίες είναι κάποιοι από τους λόγους για να επιλέξει κανείς αυτό το καλοκαίρι την όμορφη πόλη της Κρήτης».

Ακολουθεί η Κεφαλονιά στην πέμπτη θέση, η οποία έχει ψηφιστεί, επίσης, και ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης γενικά για το 2021, και η Αθήνα στην ένατη, την οποία χαρακτηρίζει ως την απόλυτη επιλογή για ένα ταξίδι γεμάτο ιστορία και πολιτισμό.

Η Ρόδος φιγουράρει στην 11η θέση της λίστας για τους λάτρεις των κάστρων και της ιστορίας, επίσης, και η Κως στη 14η ως πρόταση για εκείνους που θέλουν οι διακοπές τους να χαρακτηρίζονται από ήλιο, θάλασσα και παραλίες.