Μία από τις πιο όμορφες γωνιές του δήμου Αγρινίου, αποτελεί το μικροσκοπικό χωριουδάκι, το οποίο σε αντίθεση με την έκτασή του και τον αριθμό των κατοίκων του, διαθέτει μία από τις πιο εκπληκτικές και απρόσκοπτες θέες στη λίμνη Κρεμαστών.

Ο Αγαλιανός, λοιπόν, στα σύνορα των νομών Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, στο δυτικό τμήμα του όρους Χελιδόνα και τις νοτιοδυτικές όχθες της τεχνητής λίμνης Κρεμαστών, συναντάται σε υψόμετρο 423 μέτρων και φημίζεται, φυσικά, για τις απίστευτου κάλλους εικόνες που προσφέρει στους επισκέπτες του.

Χαρακτηρισμένο ως αγροτικός ημιορεινός οικισμός, είναι ένας ήρεμος και γαλήνιος προορισμός που προσφέρει ακριβώς αυτό που θέλει ο επισκέπτης που θα το επιλέξει: απόλυτη γαλήνη και χαλάρωση σε έναν τόπο πραγματικά μαγικό.

Από τα πιο σημαντικά σημεία του χωριού και η μοναδική εκκλησία του, η οποία είναι αφιερωμένη στην Παναγία και χτίστηκε πιθανότατα το 1864. Στα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατά του συγκαταλέγεται και η θέση «Συκιές», με άφθονα τρεχούμενα νερά. Σε απόσταση μόλις 2 χλμ. από το χωριό βρίσκονται τα Στενά Τρικεριώτη της τεχνητής λίμνης Κρεμαστών, τα οποία αποτελούν ιδανικό σημείο για ράφτινγκ.

Όπως φαίνεται και από το βίντεο του Andreas Koutsothanasis πρόκειται για έναν τόπο πραγματικό ονειρικό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.