Το National Geographic Traveller αποθεώνει τις ομορφιές της Ελλάδας

Η χώρα αναδείχθηκε και από το Lonely Planet ως ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός του κόσμου


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
1:48
20/11/2020
Το National Geographic Traveller αποθεώνει τις ομορφιές της Ελλάδας
1
loading

Σημαντικές διακρίσεις και διεθνή αναγνώριση επιφύλαξαν για την Ελλάδα, στις ψηφιακές τους πλατφόρμες, δύο από τους μεγαλύτερους στον κόσμο ταξιδιωτικούς οδηγούς, Lonely Planet και National Geographic Traveller. Την τιμητική τους στους προτεινόμενους προορισμούς, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΕΟΤ, έχουν Κρήτη, Μάνη, Κάλυμνος, Λέρος, Μετέωρα, Δελφοί για την αυθεντική και οικοφιλική τοπική κουζίνα, τις θεματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες και την αξεπέραστη φιλοξενία των κατοίκων της.

Την ίδια στιγμή ένα από τα πανέμορφα νησιά της Ελλάδας, η Αλόννησος, (National Geographic Traveller) ξεχώρισε για τους θησαυρούς που κρύβει στο βυθό της θάλασσας.

Εν μέσω πανδημίας, οι δύο ταξιδιωτικές πλατφόρμες και τα περιοδικά των ομίλων τους, προτείνουν στα εκατομμύρια των αναγνωστών τους παγκοσμίως, να διατηρήσουν ζωντανό το όνειρο της εξερεύνησης και να σχεδιάσουν στις μελλοντικές τους διακοπές σε «πράσινους» και ποιοτικούς γευστικά προορισμούς.

Η Ελλάδα αναδείχθηκε από το Lonely Planet ως ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός του κόσμου στην βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον διατροφή, για το 2021.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αρθρογράφος Kate Armstrong σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Οι Έλληνες είναι "πράσινοι" για αιώνες.

Η πανάρχαια συνήθεια της καλλιέργειας λαχανικών, της συγκομιδής ελιών και της προετοιμασίας μεταξένιου ελαίου, και το μαγείρεμα με ντομάτες, φρέσκο ψάρι και άγρια χόρτα είναι ο κανόνας για τους περισσότερους, είτε ζουν σε ένα νησί είτε στην ηπειρωτική χώρα.

Εάν σε ένα χωριό δεν υπάρχει μοναδικό τοπικό φαγητό από ένα άγριο βότανο ή λαχανικό που παράγεται στην περιοχή, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα έχουν τη δική τους εκδοχή για ένα πιο παραδοσιακό, εθνικό πιάτο».

Στο μεταξύ οι αρθρογράφοι του National Geographic χαρακτηρίζουν την υποθαλάσσια περιοχή της Αλοννήσου «μια υδαρή χώρα των θαυμάτων» και όπως ενημέρωσαν την Υπηρεσία ΕΟΤ Μεγ. Βρετανίας θα αποτελέσει το πρωτοσέλιδο της έκδοσης Ιανουαρίου / Φεβρουαρίου. Κατέληξαν στην επιλογή της, αναδεικνύοντας το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκου Αλοννήσου και Β. Σποράδων ως το θεμέλιο για την αειφορία του προορισμού, που σχετίζεται με μοναδικά ιστορικά ευρήματα, όπως το ναυάγιο της Περιστέρας.

Σύμφωνα με την περιγραφή, «το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας στο ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο, αποτελεί μία μοναδική εμπειρία για όλους τους αυτοδύτες και δικαίως αποκαλείται και «Παρθενώνας των Ναυαγίων». Βρίσκεται υποθαλάσσια του εντυπωσιακού φυσικού Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων, που ιδρύθηκε το 1992 για την προστασία της απειλούμενης μεσογειακής φώκιας», όπως τονίζουν οι αρθρογράφοι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Γνησια

    Η Ελλάδα έχει χλωρίδα πλούσια σε ποικιλία, ο ελληνικός χώρος καλύπτεται από τήν ιδιαίτερη του βλάστηση.Πατρίδα τής ελιάς είναι η Αθήνα. Η εποχή τής έριδας μεταξύ τού Ποσειδώνα και τής Αθηνάς. Ο Ποσειδώνας μέ τήν τρίαινα του χτύπησε τό βράχο πάνω στήν Ακρόπολη και έκανε νά αναβρύση η πηγή Ερεχθηίς. Εκεί και η Αθηνά έκανε μέ ένα χτύπημα τού κονταριού της και βλάστησε η Μορία Ελαία. Στην πόλη τών Αθηνών τήν πρόσφερε ώς σύμβολο ειρήνης και ευημερίας η θεά Αθηνά. Ειδικά γιά τά παρασκευάσματα τής ελληνικής κουζίνας μέ επαρχίες και νησιά μέ πολύτιμα γαστρονομικά υλικά πού προσαρμόζονται μέ θαυμαστό τρόπο μέ πρακτικές μεθόδους στίς στό σήμερα. Είναι η χώρα τών εμπειριών και τής μελέτης .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει