Πίσω από τα ενετικά της τείχη ξυπνάνε μνήμες αιώνων. Μία από τις πιο καλοδιατηρημένες καστροπολιτείες της χώρας που κατοικούνται μέχρι σήμερα, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για να ζήσετε το φθινοπωρινό παραμύθι, σε έναν τόπο που γοητεύει με την χαρακτηριστική μαγεία του.

Βρίσκεστε στην σαγηνευτική Μονεμβασιά, με τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα εντυπωσιακά αρχοντικά, τις ατμοσφαιρικές καμάρες, τις πανέμορφες εκκλησίες και τα πέτρινα σκαλιά.

Το ταξίδι στο χρόνο ξεκινάει μόλις περάσετε την πύλη του κάστρου και αντικρίσετε το κεντρικό σοκάκι της Μονεμβασιάς ή κατά τους Βυζαντινούς την «Μέση Οδό».

Γεμάτη με μοντέρνες καφετέριες, παραδοσιακές ταβέρνες και boutique ξενοδοχεία –όλα προσαρμοσμένα στο ύφος και την φιλοσοφία της καστροπολιτείας με σεβασμό στην ιστορικότητα και την αρχιτεκτονική της– θα γίνει το σημείο αναφοράς σας κατά την διάρκεια της διαμονής σας εδώ.

Μια βόλτα κατά μήκος του θαλάσσιου τείχους, δίπλα σε μισογκρεμισμένες εκκλησίες στις εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε. Μην παραλείψετε, επίσης, να ανηφορίσετε μέχρι το Επάνω Κάστρο για να απολαύσετε πανοραμική άποψη της Μονεμβασιάς και της θάλασσας που απλώνεται στα «πόδια» της.

Σημείο αναφοράς της Πάνω Πόλης η εκκλησία της Αγίας Σοφίας «κρεμασμένης» σε μια απότομη πλαγιά ακριβώς πάνω από τη θάλασσα.