Όταν μιλάμε για αχαλίνωτο shopping, το Μιλάνο, το Παρίσι, το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη είναι τα πρώτα πράγματα που έρχονται στο μυαλό.

Κι όμως, αυτός που θέλει να επιδοθεί σε ένα καταναλωτικό όργιο έξω από τα συνηθισμένα και να ανταμειφθεί με πολλές και ουσιαστικές εμπειρίες, το Κέιπ Τάουν ψάχνει.

Γιατί αυτή ακριβώς την πόλη έχει επιλέξει η Explore Sideways για να ξεδιπλώσει το ημερήσιο πακέτο της, μια ιδιωτική ξενάγηση στους νοτιοαφρικανικούς ναούς του καταναλωτισμού.

Η Explore Sideways θα πάει τον πελάτη στα άδυτα του λιανεμπορίου της πόλης, προσφέροντας ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα αγορών σύμφωνα με τις επιθυμίες του.

Άλλη οδό θα ακολουθήσεις αν είσαι συλλέκτης τέχνης και άλλους δρόμους θα πάρεις αν αναζητείς ρούχα, κοσμήματα και δερμάτινα. Και το Κέιπ Τάουν τα έχει όλα αυτά και μάλιστα σε αφθονία.

Κάθε τέτοια ημερήσια εξόρμηση έχει στο πλευρό της έναν έμπειρο παράγοντα της τοπικής αγοράς, ώστε να προσφέρει αυτό που θέλει ο πελάτης και κανένας τουρίστας δεν πρόκειται να βρει ποτέ. Πραγματικούς θησαυρούς δηλαδή που περιμένουν αυτόν που ξέρει πού να ψάξει.

Επαφή με τοπικούς καλλιτέχνες, γκαλερίστες και σχεδιαστές μόδας προσφέρει το ιδιαίτερο πακέτο, ξεναγώντας τον πελάτη στις εκτός κέντρου συνοικίες όπου χτυπά η καρδιά της σύγχρονης νοτιοαφρικανικής μόδας.

Ακόμα και προσωπικό κοσμηματοπώλη μπορείς να έχεις πλάι σου για να εκτιμήσει επιτόπου όσα σκοπεύεις να αγοράσεις. Ή να φτιάξει μπροστά στα μάτια σου, στον χώρο σου, το κόσμημα των ονείρων σου.

Από τις 9:00 το πρωί ως τις 5:00 το απόγευμα, όσοι έχουν το χρήμα μπορούν να ζήσουν μια εξατομικευμένη shopping εμπειρία που δεν μοιάζει με μια απλή βόλτα στα μαγαζιά…