Αδιαμφισβήτητα υπάρχουν υπέροχες ευρωπαϊκές πόλεις που ενδείκνυνται για ενδιαφέροντα city breaks, μακριά από την καθημερινότητα και την πεπατημένη.

Στον αντίποδα, ωστόσο, υπάρχουν και μέρη παραδομένα στην «αγκαλιά» της φύσης που προσφέρονται για μια διαφορετική εμπειρία ζωής, που μένει πραγματικά αξέχαστη. Μάθετε γιατί, λοιπόν, είναι πολύ καλύτερο να προτιμήσετε την φύση από ένα, ακόμη, city break.

Κάντε κάτι διαφορετικό

Εφόσον ζείτε σε κάποια πόλη και γνωρίζετε πόσο έντονοι είναι οι ρυθμοί της καθημερινότητας, προτιμήστε έναν προορισμό στη φύση για κάτι διαφορετικό. Αποφύγετε, λοιπόν, να μπλεχτείτε στην κίνηση και να περιφέρεστε ανάμεσα στα μεγάλα κτίρια της πόλης. Μια αλλαγή λένε ότι είναι τόσο καλή, όσο και οι διακοπές. Για την μην συνδυάσετε, λοιπόν, αυτήν την αλλαγή και με τις διακοπές σας;

Η φύση είναι υγεία

Η φύση είναι υγεία, το γνωρίζουν, άλλωστε, όλοι αυτό. Για αυτό και ένας προορισμός στη φύση έχει να σας προσφέρει πολλά περισσότερα, τουλάχιστον αναφορικά με την υγεία και την αναζωογόνηση του οργανισμού σας. Μια δόση φρέσκου αέρα είναι υπέροχη, και μάλιστα πρόκειται για κάτι που δεν μπορείτε να απολαύσετε «κολλημένοι» στην πόλη που ζείτε ή σπουδάζετε.

Η φύση είναι και αναζωογονητική

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι διακοπές στη φύση είναι πολύ πιο απολαυστικές απ’ ό,τι αυτές στην πόλη, οι οποίες συνοδεύονται από ηχορύπανση, κίνηση, θόρυβο κ.α. Μάλιστα, έρευνα έχει αποδείξει ότι άτομα με προβλήματα προσοχής ή προβληματικές συμπεριφορές είναι πιο ευτυχισμένα και συγκεντρωμένα σε αυτό που κάνουν όταν βρίσκονται στη φύση.

Σίγουρα μια εκπληκτική θέα στη θάλασσα ή το βουνό ή μια βόλτα στο δάσος προκαλεί θετικά συναισθήματα, αναζωογονώντας τον εαυτό σας και την διάθεσή σας.

Εξοικονομήστε χρήματα

Η διαμονή στη φύση ή σε έναν προορισμό στην επαρχία κοντά στο σημείο ενδιαφέροντος, σίγουρα έρχεται πιο οικονομική από την διαμονή στην πόλη. Τα έξοδα είναι πολύ λιγότερα, οι έξοδοι σε εστιατόρια και μπαρ αρκετά περιορισμένες (έως και ανύπαρκτες), η σπατάλη χρημάτων σε ψώνια δεν υφίσταται και ο ύπνος σε κάποιο αγροτικό κατάλυμα σίγουρα πιο φθηνός απ’ ό,τι σε ένα ξενοδοχείο πόλης.

Το φωτογραφικό άλμπουμ του ταξιδιού σας είναι πολύ πιο ωραίο

Όταν βρίσκεστε στη φύση δεν χρειάζεται να ψάξετε το κατάλληλο σκηνικό για να στήσετε την φωτογραφία σας. Με ό,τι φόντο και να φωτογραφηθείτε οι φωτογραφίες σας θα είναι τέλειες έτσι κι αλλιώς.

Για να μην αναφέρουμε και το γεγονός ότι δεν θα σας απασχολήσει καθόλου το γεγονός αν μπορείτε να φωτογραφίσετε κάτι, αλλά και το ότι δεν θα μπαίνει στο πλάνο σας κανένας απρόσεκτος περαστικός. Επιπλέον, όταν θα επιστρέψετε στην πόλη θα έχετε να αναπολείτε τις ωραίες στιγμές που ζήσατε στην καρδιά της φύσης.