Καινοτόμες ιδέες και σύγχρονες τεχνικές της γαστρονομίας θα «κυριαρχήσουν» στην κεντρική σκηνή του Gastronomy Summit, του πιο ολοκληρωμένου forum της γαστρονομίας στην βιομηχανία του Τουρισμού και της Φιλοξενίας.

Κατά την διάρκεια και των τριών ημερών της έκθεσης, στα πλαίσια του Gastronomy Summit, θα παρουσιαστούν με μορφή ζωντανών επιδείξεων «υψηλού επιπέδου», όλες οι νέες-μοντέρνες τεχνικές της γαστρονομίας,  που εφαρμόζονται στο ξενοδοχειακό κλάδο (ξενοδοχεία και εστιατόρια ξενοδοχείων), παγκοσμίως σήμερα, τόσο όσον αφορά την μαγειρική όσο και την ζαχαροπλαστική.

Οι εισηγητές αυτών των επιδείξεων θα είναι διακεκριμένοι chef και pastry chef, από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, και θα απευθύνονται σε Executive Chefs, Pastry Chefs, Διευθυντές ξενοδοχείων, F&B Managers, από ολόκληρη την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδος.

Στόχος των παρουσιάσεων αυτών, είναι να ενημερωθούν οι επαγγελματίες επισκέπτες για όλες τις τελευταίες γαστρονομικές εξελίξεις  που εφαρμόζονται στα ξενοδοχεία σήμερα – από τεχνικές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, έως μοντέρνες παρουσιάσεις για Μπουφέδες ξενοδοχείων (Resort & City hotels) αποκτώντας έτσι, την περαιτέρω γνώση για την αναβάθμιση του επισιτιστικού προϊόντος τους και αποτελώντας ένα σημαντικό πόλο έλξης για τουρίστες ειδικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι συνθέτουν μια εξειδικευμένη ζήτηση στο γαστρονομικό τουρισμό, σήμερα. Το Gastronomy Summit είναι αποτέλεσμα της νέας συνεργασίας μεταξύ της έκθεσης Xenia και του Gastronomy Essentials.

To «Ritz» στο Xenia Gastronomy Summit

a603u9ig

Το υψηλό επίπεδο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του «Xenia Gastronomy Summit» υποστηρίζεται από ένα line up διακεκριμένων προσκεκλημένων σεφ που θα δώσουν το «παρών» με ενδιαφέρουσες ζωντανές επιδείξεις. Μια από τις πιο δυνατές εμφανίσεις αναμένεται να είναι αυτή της ομάδας της διεθνούς φήμης σχολής μαγειρικής Ecole Ritz Escoffie, του ιστορικού ξενοδοχείου Ritz στο Παρίσι.

Η επίδειξη θα εστιάσει σε πιάτα από τα πρόσφατα μενού των εστιατορίων «Les Jardins de L’Espadon» και «La Table L’Espadon», βραβευμένα με 1 και 2 αστέρια αντίστοιχα, με λεπτομερή περιγραφή του τρόπου αξιοποίησης των πιο σύγχρονων τεχνικών για άψογη εμφάνιση και άρτιο γευστικό αποτέλεσμα. Δεδομένης της εξαιρετικά υψηλής τεχνικής απόδοσης και του επιπέδου της συγκεκριμένης παρουσίασης, ο πήχης είναι αρκετά ψηλά, συμπληρώνοντας το επαγγελματικό προφίλ της Xenia.