«Φεύγουν» για τη θάλασσα και με κάθε μέσο χιλιάδες Βολιώτες, ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, προκειμένου να πάρουν μία ανάσα δροσιάς, καθώς αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες από σήμερα και για τις επόμενες μέρες.

Ικανοποιητικά ποσοστά πληρότητας εμφανίζουν τα ξενοδοχεία του Βόλου και όλου του παραθαλάσσιου Πηλίου, τόσο στον Παγασητικό, όσο και στο Αιγαίο. Τα πλοία για τις Σποράδες εμφανίζουν πολύ υψηλές πληρότητες, με προορισμό κυρίως τη Σκιάθο, που είναι το πιο κοντινό νησί. Τόσο τα ταχύπλοα, όσο και τα συμβατικά πλοία, εκτελούν διπλά δρομολόγια από τον Βόλο προς τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο. Ο πλοίαρχος του οχηματαγωγού «Πρωτέας», Γιώργος Αντωνίου, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι εκτέλεσε το δρομολόγιο για Σποράδες και Μαντούδι με πληρότητα σχεδόν 100%.

Παράλληλα, το παρθενικό ταξίδι του από τη Θεσσαλονίκη προς τα νησιά των Σποράδων- έπειτα από 10 χρόνια που δεν εκτελείτο το δρομολόγιο- έκανε σήμερα, στις 9:00, το ταχύπλοο καταμαράν Flying Cat 4. Το πλοίο έφυγε με πληρότητα 100% από τη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας 420 επιβάτες προς τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο. Για την επαναλειτουργία της γραμμής μίλησε με θέρμη στους επιβάτες ο πλοίαρχος, Γιάννης Καράδης, ενώ στη Σκόπελο περίμενε με κεράσματα η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Μαίρη Διαμάντη. Με αυτόν τον ρυθμό υπολογίζεται ότι σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού περισσότεροι από 30.000 Θεσσαλονικείς θα ταξιδέψουν φέτος προς τις Σποράδες με το καταμαράν και άλλες 20.000 μέσω Βόλου.

Τουριστικοί πράκτορες εκτιμούν ότι οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι φέτος το καλοκαίρι θα επισκεφθούν τα τρία νησιά των Σποράδων για τις διακοπές τους με τις καθημερινές αναχωρήσεις από το λιμάνι της πόλης, θα ενισχύσουν οικονομικά τα ξενοδοχεία και την τοπική αγορά στην Αλόννησο, τη Σκόπελο και τη Σκιάθο, συνολικά, με 5.000.000 ευρώ το λιγότερο.